lauantai 16. toukokuuta 2015

Esa Tapion Tottis seminaari

HSKH oli järkännyt Esan Ojankoon turinoimaan ja kouluttamaan koirakoita tottiksen parissa. Munhan oli alunperin tarkoitus lähteä ilman koiraa mutta kun mahdollisuus tuli niin lähdettiin oikein mielellään Ekan kanssa kun vinkkejä kovasti kaivattiin mm käännöksiin.

Päivä aloitettiin kymmeneltä teorialla ja sen jälkeen me päästiin tottistelmaan Ekan kanssa. Aiheena käännökset ja ihmisryhmä.

Seuruussa peräpää aukeaa. Suoristui pyörittämällä ja mielentilan tasaantuessa.
Käännöksistä oikea oli Esan mielestä hyvä mutta vasemmalle tulee löysästi. Sitä paransi käännös vasemmalle ja siinä pyöriminen niin kauan kuin tuntuu että koira tulee mukana kunnolla.
Täyskäännöksessä mä käännyn hitaasti ja koira pystyisi tulla nopeampaan. Joten harjoiteltiin vaan paikallaan pyörähtämistä mikä mulle oli kauhean vaikeeta. Eka tuli jopa yllättävän hyvin mukana noinkin nopeassa kääntymisessä!

Ihmisryhmässä Ekan herkkyys näkyi kun sai painetta vieraista ihmisistä ja mun tiukoista käännöksistä. Esa sanoikin että kannattaa vaan kävellä ihmisryhmän läpi että siitä tulee super siisti juttu.
Toisella kierroksella Ekan ja mun mielentila oli ihan eri luokkaa ensimmäiseen verrattuna. Meillä oli kivaa! Aiheena samat kuin edellisellä kierroksella koska muissa liikkeissä ei kaivata niin paljoa apua... Vai kuvittelenkohan ;D 

Leikitin Ekan kunnolla ja aloitettiin seuruulla käännöksineen. Nyt Ekalla oli asennetta touhussa. Pyöri mukana ihan pirun hienosti. Täyskäännökset oli ihan super hienoja ja nopeita (mitä nyt sähläsin omilla jaloilla). Eka myös nosti itseänsä kun tehtiin noita nopeita kääntymisiä.

Ihmisryhmässä tehtiin nyt vaan ryhmän läpikulkua ja saatettiin kääntyä jostain välistä läpi. Eka teki niin hyvällä ilmeellä ja asenteella eli tätäkään ei otettu montaa kertaan. Itse keskeytin treenit lyhyeen kun Ekan fiilis oli niin hyvä kokoajan. Mitä sitä turhaa lisää tekemään. Jeee :) 
Paljon oli eri tyyppisiä koirakoita ja erilaisia tyylejä treenata. Uutta tietoa ei pahemmin tarttunut mukaan mutta päästiinpä taas valvovan silmän alle kuulemaan mitä tehdä toisin :)
  • Esa esittelee treeneissä koirilleen vasta kahdeksan kuisina lelun, tätä ennen treenaa vain namilla 
  • Namillakin pystyy tehdä viettiä. Koiraa ei ole pakko palkata lelulla tai haukuttaa, kaikki ei siitä palkkaannu
  • Esa tekee joka kerta kentälle mennessä saman rutiinin (koira autolta hallitusti kentälle, koira maahan jossa se patoaa, haukutus, palloon puru ja treeni voi alkaa) 
  • Esalla vihje tottistelemaan menossa on ketjupannan laitto koiralle ja suositteli jonkinlaista vinkkiä että koira tajuaa mitä ollaan menossa tekemään
  • Noudossa parasta olisi palkata koira noutokapulalla (repimällä)

Pakko info vielä että soitot meni läpi ja meillä on BH koe kuun vikana päivänä. JÄÄÄIKS. Päivän treeniporukka helpotti jännitystä kertomalla että kyllä me päästään se läpi kun niin moni heikostikkin suorittanut on päässyt. Hope so.

2 kommenttia: