maanantai 17. helmikuuta 2014

Kato mä juoksen taas, meen läpi putken

Jes! Vihdoin saatiin Jessican kanssa aikaiseksi varata Kompassista agilitykenttä tunniksi. :rokrok:
Aika alkoi meillä yhdeltä ja paikalla oltiin viistoista vaille jolloin päästiin aloittamaan.
Pennut lämppäsivät toisiansa reilut viisitoista minuuttia kun me siirtelimme esteitä ja teimme kummallekkin oman paikan. alhaalla rata, putki oli myös alussa suorassa.
Me aloiteltiin Ekan kanssa sillä että pidin pennusta kiinni, heitin esteen toiselle puolelle namin ja sanoin hyppy niin lähti sen hakemaan. Jatkettiin sitä jonkin aikaan kunnes aloitin ohjausta eli koira paikoilleen, itse esteen sivulle ja hyppy. Perään tuli lopulta samanlainen este ja sitä sitten siinä juostiin. Otettiin myös niin että jätin narupallon esteiden taakse ja taas käsky ja koira luokse.
Seuraavana otimme putkea. Putki oli iihan kasassa alkuun, jätin koiran paikoilleen, menin toiselle puolelle mistä näki mut ja käskynä putki ni johan tuli. Sitä siinä sitten tehtiin ja lopulta sain juosten sanomalla putki ja piu koira oli mennyt putkesta läpi.
Lopulta yhdistimme kaikki nämä yhteen ja putkea pidemmäksi. Vautsi! Neiti oli niin taitava, juostiin Ekan tahtiin lujaa nuo ja nappiin meni. Pari toistoa otettiin, sitten vähän matalalla kaarella 'kontaktia'. Tosin mä en agilitystä mitään tiedä eli tuskin nappiin meni, saa arvostella ken haluaa. :mitahelv:

Otettiin tuossa taukovälissä tokoa.
Seuruu meni omaan makuun toosi kivasti taas, alkuun oli vähän outo mutta kun sai vireen niin johan toimi, käännöksetkin meni kivasti. Kontaktissa ei nostanut kertaakaan tassua joten jee, pientä edystymistä. Sivulletulo meni toooooosi kivasti kerrankin omaan mieleen. Istu-Maahan-Seiso meni taas niin kuin aina eli hyvin, kerran jouduin korjaamaan melkein lonkalla istumisen, ei ihan kunnolla kyllä ollut lonkalla.  Paikka ja eteentulo meni hyvin, paikallaan pysyi eikä aikonutkaan lähteä ja eteen tuli suorassa. Eli taas meni tosi kivasti, videonkin sain ja tilaa oli. Keskittyi vain muhun vaikka Cira sähläsikin tuossa. On se vaan niiin hieno. :luuv2:
Tokon jälkeen sitten pennut leikkivät lopputunnin, teimme tuon yllä olevan kuvan koko radan eli este, este, putki, putki, este ja este. Meillä meni alku toosi huonosti koska omat ajatukset ei itsellä pysynyt kasassa, hosuin ja se tarttui koiraan mitä pitää kyllä treenata ettei noin käy kisoissa. Cira ja Jessica jatkoi sitten ja koitimme uudelleen mikä onnistui sitten todella hyvin paitsi mutkaputkella tuli vähän ongelmaa muttei pahasti, tuo kun oli eka mutkaputki mitä ollaan koskaan menty.
Ehkä me tästä lajista salaan innostuttiin kun tuo koira vaan meni niin kivasti, saa nähdä päästäänkö koskaan mihinkään ryhmään jos ei niin antaa olla. Annetaan pennun kehittyä kunnolla niin voidaan alkaa harkita tätä lajia muutenkin.

Sitten tunti alkoikin loppumaan, hikisinä laitettiin kamat kasaan, juotettiin koirat, kierrettiin myytävät tavarat jne. Löydettiin myös tuommoinen virallinen mitta millä mitattiin kummatkin koirat. Eka oli semmoisen 37cm ja painoa tosiaan 8.4kg, iso likka jo! Pitkä kotimatka oli edessä, kolmella bussilla mutta meni kyllä hienosti pentu sylissä nukkuen. Kotiin kävelessä otettiin sitten vähän seuruuta ja päästin vapaaksi vähän jäähdyttelemään. Oli kyllä ihan superkivaa!
Mukaan tarttui tietenkin käteen laitettava numerolapun pidike, kätsy sitten näyttelyissä ja tokokisoissa, jos sinne asti päästään mutta toivottavasti. Sekä hienolle tytölle palkka, jonkun elukan phippelin pala. :vihvih2:
Pitäisi ostaa lidlistä tasapainotyyny (isä lupasi hakea) niin päästäis vähän treenaamaan kaikkia temppuja sen kanssa ja hakea Seralta tytölle hiieno narulelu ja pari tilattavaa juttua olis, laitoin myös viestiä Berralle josko heillä olisi semmoisia hienoja pipoja ja yksi rättilelu, jos samalla huomenna poikkeaisin heidän alennusmyynnissä kun käydään tapaamassa Riesaa ja Mersua keskustassa :)


5 kommenttia:

  1. Hui, olettepas lähteneet nopeasti etenemään! Taitava pieni. :) Mä tosin suosittelisin pienelle pennulle, että ensin opetellaan esim mutkaputkea eri kulmista ja kauempaa lähetyksiä superpalkalla, tehdään agilitystä leikkiä. Siis ennen, kuin lähtee yhdistelemään niitä pitkään rataan.
    Se vaan on pakko myös sanoa, että rimat pois maasta. Olen kuullut useammastakin tapauksesta, joissa pahimmassa tapauksessa koiran varvas on murtunut alta vierivään rimaan. Ne osaa olla tosi vaarallisia.
    Kontakteja voi lähteä opettelemaan myös kotona vaikka jollakin laatikolla, tyynyllä tai laudalla (tuo muurin pala on ehkä vähän hankala koiralle, kun luistaa jalkojen alta...). Ensin tosiaan opetetaan koira menemään takajalat alustalle kaikista kulmista, etäisyyttä ottaen, sitten otetaan liikettä mukaan. Kontakteille ei kannata kiirehtiä ennen kuin asento on oikeasti valmis.

    Hyvä siitä tulee! Kivat videot ja kuvat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä ja taas oppi jotain uutta :)
      Joo noita kontakteja ajattelin lähteä harjoittelemaan ensin sillä tasapainotyynyllä jos niitä kaupoista enään löytyy :)

      Poista
  2. Vautsi miten hienosti Eka agilityilee! Mulla oli jo lähellä, etten ilmoittanut Rauhaa pentuagilitykurssille, mutta sain hillityä itseäni. :D
    Muutenkin Eka tekee pennuksi kyllä tosi hyvin noita tottelevaisuusjuttujakin! Ottaa hyvin kontaktia ja pitää myös! Kannattaa noissa seuraamisharjoituksissa välillä kävellä myös hitaasti (ainakin videolla painelet aina niin kamalan nopeaa :D ). Jos ottaa aina seuraamisen nopealla vauhdilla, koira saattaa alkaa edistää hitaammissa seuraamisissa. Mutta kyllä Eka on minusta ikäisekseen ihan tosi pätevä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tosiaan eilen meillä oli tuota reipasta seuruuta, kotimatkalla taas otettiin hidasta, samoin tänään kotona jne. Välillä juostaan, hidastellaan ja mennään reippaasti että tottuu tahtiin kuin tahtiin :D

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista