tiistai 18. helmikuuta 2014

Mustia pilkkuja ja pitkiä karvoja

Tänään olikin kaupungissa Riesan ja Mersun kanssa treffaaminen.
Lähdettiin yhdessä kamppiin kuvailemaan ja kiertelemään, käytiin mustissa&mirrissä ostamassa pari lihaista herkkutikkua, kivipiiraa ja sika-nautapötkö josta päädyttiin 'lastenosastolle' treenaamaan jossa otettiin Ekan kanssa tokoa sekä näyttelytreeniä.
Näyttelytreeninä otettiin vain seisottamista, jalkojen siirtelyä sekä koskettelua jossa Tiia tuli tsekkaamaan koko koiran sivellen ja lähti, Eka pysyi vain paikoillaan kun sai namia nassuun ja tosiaan tuota ennen Tiia ei ollut sillein silittänyt tms Ekaa eli suht 'tuntematon' ihminen.

Tokossa otettiin pari kertaa paikkaa, yhdessä paikassa laitoin koiran kiinni seinään ja istumaan jolloin itse lähdin paikkaa kiertämään ja seinän taakse, hienosti sielä pysyi liikkumatta sitten vielä pari lyhyttä paikka makuuta Mersun vieressä ja ilman.
Kontaktia otettiin ihan joka paikassa, niin foorumissa, kampissa, kävellessä, bussissa kuin treenissä, hienosti meni ja tassu pysyi joka kerta alhaalla.
Sivulletulossa Eka pysyi Netan mukaan suorassa, vihdoin joku osaava silmä tsekkaamassa tuon asentoa ja hienosti tuli sivulle, kertaakaan en tainnut korjata mitään.
Istu-Maahan-Seiso oli samanlaista kuin viimeksi eli nopeaa ja paikalla pysyvää, tykkään niin ton maahanmenosta ja siitä seisomaan noususta. 
Eteentulossa tuo tuli joka kerta suoraan kontaktin pitäen. 
Luoksepäästävyys meni tooosi hyvin, Netta tuli samanlailla tuntemattomana silittämään kuin Tiiakin ja koira vilkaisi vain pikaisesti Nettaa ja otti taas kontaktin, pysyi toki sivulla hienosti.
Seuruu meni täydellisesti. Voiko ees olla pienestä ylpeämpi kun kaksi koirien kanssa harrastavaa sanoo että on kateellinen ton seuraamisesta, ihan paras 
Eli suoraan sanottua tokotreeni meni niin hyvin, kivassa ja osaavassa seurassa. Huomenna taas neidillä treenitön päivä ja ehkä pentuseuraa minkä pikkunen ansaitseekin.
Tokoilun jälkeen Eka sitten nukahti tyytyväisenä Netan takille, kun taas lähdettiin matkaan kusetettiin pentu taas ulos (koska ennen mitään se pissas foorumiin...) ja käymään hakemassa ruokaa suklaata. Siitä sitten lähdettiin kotiin ja aikaa meillä meni joku kolme ja puolituntia? Ens viikon torstaina sit uusiksi Hyvinkäällä jos koirat pääsis tällä kertaa myös remuamaan kun Eka sitä yritti vaatia tälläkin kertaa.
Kiitos kuvista prokuvaajalle Netalle! 

Niin ja laitetaanko loppuun herkkuresepti mistä saa myös treeniveteen makua? Joo

Tarvitset:
500g Maukas Kivipiiraa
Ripaus suolaa
Pari pippuria
Yksi valkosipulinkynsi

Keitä Kivipiira lisineen sen verran että pinta jähmeyyttyy jolloin makuja on imeytynyt siihen ja niitä on mukavampi leikellä.
Kun kivipiira on keitetty, siirrä ne toiseen astiaan jäähtymään siitä sitten leikkailet sopivan kokoisia paloja, palat voikin sitten laittaa pakastimeen ja ottaa kun tarvitsee.
Liemelle voikin tehdä niin että nappaatte valkkarinkynnen ja pippurit pois, kaadatte loput jääkuutiomuotteihin josta voi aina yhteen treeniveteen laittaa yhden kuution jolloin vesi ainakin maistuu juotavaksi.
Voin muuten sanoa että namit toimii sairaaas hyvin, Ekaan sai kauheat moottorit ja silti jaksoi keskittyä. Veteen laitoinkin jo tuota ja se juotiin heti! Vaikken olisi uskonut mutta ahne mikä ahne ;)

3 kommenttia:

  1. Auts. Taas kyseenalaistan sun reseptejä, mutta miks ihmeessä _lisättyä_ suolaa? Koira ei tarvitse suolaa lainkaan, sitä saa ihan tarpeeksi kaikista ihmisten ruuista. Suola pois niin on oikein hyvä herkku. Pippuriakaan tuskin tarvitsee, koira ei tarvitse mausteita - eiköhän se kivipiiran maku ole se paras ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi hitsi, nyt tiedän taas mitä vältellä :/ Tääkin ohje napattu muualta, sähköpaimentenblogista :c

      Poista
  2. No mitäpä lisäämään, mutta joo suolaa ja pippuria ihmettelin kans, kun kyseessä koira. Pippurista nyt tuskin haittaa, mutta suola on täysin hyödytön, kuten Linnea sanoikin. Mut kivan kuulone muuten :)

    VastaaPoista