sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Perjantaina otettiin kapulan pitoa lenkin jälkeen.
Kapulaa siis pideltiin temppujen aikana (kurre, peruutus, pyöriminen), sekä otettiin noutoharkkaa nin että kapula on Ekan edessä ja mä Ekan takana, myös niin että kapula on meidän välissä ja Eka hakee sen, pari kertaa myös kapulan eteentuontia läheltä. Eka teki tosi hyvässä mielentilassa ja se kesti kokoajan (tässäkin oon huomannut lähiaikoina muutosta, pyörittää paljon paremmin virettä pitkän aikaa) töitä tehdessä. Otekkin oli osittain tosi hyvä mutta pari kertaa varsinkin peruuttaessa ja pyöriessä ote huononi ja kapula oli hennossa otteessa, paranneltiin sitä vähä tönimällä kapulaa jne jolloin parani selkeesti loppua kohden.

Iltalenkillä otettiin myös leikin yhteydessä seuruuta, matka vaihteli, palkka saatto tulla ihan minimatkasta tai pidemmästä. Eka oli tosi hyvässä vireessä, seuruu oli ihan tosi kivan näköstä, jalat nous kunnolla ja veti innoissaan, paikkakin pysy hyvin. Yritin itse pysyä seuruussa mahdollisimman normaalina ja kattoa suoraan eteen, eli osittain ei tullut tuota katottua. Loppuun vielä kaksi sivulletuloa jotka oli ihan taas hienot, innokkaat ja suorat, nää on parantunut ihan yli hyvin nyt lähiaikoina!

Lauantai aamusta me käytiin ensin lämppäilemässä josta vetohommia. Ensin Eka sai ravailla pulkka perässä jolloin sisko kyytiin, avustin liikkeelle ja Eka ravaili yhä normaalisti ongelmitta, otettiin pari spurttia missä Eka juoksi tääääysiiiilläää. Jätettiin hommat lyhyeen kun toimi niin hyvin josta siirryttiin jäähdyttelemään rauhassa.

Parin tunnin loikoilujen jälkeen lähdettiin lenkkeilemään ensimmäistä kertaa Lauraa ja Marvelin kanssa, meille ihan uuteen paikkaan. Mentiin pelloille jossa koirat sitten vähän rallitteli, loppuun heiteltiin paljon keppejä edes takas, saivat hyvät hankitreenit. Kivaa oli ja varmasti vielä tavataan kun tajuttiin että Laura ja koirat asuvat tien toisella puolella meistä. 

Päivällä vielä bussilla kuljettiin Kivikon pk-kentälle, kera lämppäilylenkin. 
Otettiin vain hyppyä, semmosta noin 55cm estettä, välimatka oli nyt semmonen 4metriä, lelua tai mitään toiselle puolelle ei tarvittu. Hyppäs joka kerta täysillä keveästi tuon yli mutta alkuun sai huomauttaa esteen takaisin kierrosta mitä tuli muutamia, vire ei kumminkaan laskenut noista (hyvä, edistyy!!) palautteista. Lopulta saatiin tosi hienoja hyppyjä edes takas ilman lisäkäskyjä, näytin kyllä palloa, mutta edistyy silti! 
Kaksi yhden laudan korkeampaa hyppyä otettiin myös niin että juoksen mukana ja kannustan, ei ottanut tukea vaan hyppäs kolauttelematta.
Kentälle olin myös jättänyt korokkeelle tyynyn joten vihjasin lopussa kattomaan sinne jolloin "eteen" käskyllä neiti läks lujaa lumet pöllyten lelulle. 

Loppuun vielä hauskat leikit pallon ja tyynyn kera, lähti taas ärinää, haukuntaa ja vetoa neidistä hyvin, ylpeinä kentältä pois reilu neljän kilsan jäähkälle. :)

Illalla vielä lenkkiä ennen Eka teki muutamia innokkaita vaihtelevan pituisia seuruita, eikä innokkaiden pikku kakaroiden ampumiset kauempaa häirinneet ollenkaan.

Tänään aamusta hain Kampista pikaisesti Ekalle uuden ketjun, tyynyn sekä piiskan, kun niin halvalla kerta sai. 

Sieltä suoraan kotiin tultua kimpsut mukaan pihalle ja treenaamaan, häiriötä oli kovasti, meidän perään haukkuva koira, pari muuta koiraa ja kasa ihmisiä, silti Eka ei edes vilkaissut muita, töissä tehdään töitä, eikö niin ;)

Alkuun monen monta toistoa liikkeestä maahan, joka kerta neiti sujahti heti ja nopeasti maahan, eli vauhtia on todellakin tullut mukaan, ehkä osaamisen myötä. Kokonaista liikettä otettiin pari kertaa mutta pääasiassa palkka lensi heti maahanmenosta. Kolme BH maahanmenoakin otettiin, että se meni hienosti ja nopeesti, tosi varmasti! On tuo maahanmeno kieltämättä meillä se varmin homma. Luoksetuloja otettiin kolme, yksi tosi pitkällä matkalla, josta palkka lensi puolessa välissä, hitto se tuli lujaa, ilman mitään houkutteluja! Toinen oli vähän lyhyemmällä matkalla eteen asti, tuli niin lujaa lumessa että eteentulossa piti itse vähän peruuttaa että ei törmää kauheesti, vähän vino tuli silti. Viimeinen oli semmosella kuuden metrin matkalla, tuli tosi lujaa ja innoissaan taas (eli tästä on saatu kiva liike!), suoraan eteen ja siitä sivulle. Viimetteeks muutamia seuruupätkiä, kerran tuo paino pahasti jalkaan, niin että oli vaikeeta kävellä, osassa vähän vinotti mutta lähti tosi innoissaan hyvällä fiiliksellä aina tekemään joka on se pääasia vielä.

Loppuun kunnon leikit tyynyllä, neiti repi taas hullunlailla, hyppi kokoajan vasten että "leikitääs nyt lisää hei!!". Kun lopetettiin treeni, niin neiti veti semmoset kunniakierrokset ettei toista... juoksenteli lumessa välillä käyden näyttämässä tyynyä, lopulta se tuli mun viekkuun silitettäväks, jollon tiputti tyynyn ja laitto sen tassunsa alle... Tyytyväinen(kö) :')


Kotona on myös tullut satunnaisesti tehtyä niitä jälkikeppien merkkailuja niin että Eka etsii kapulan sekaisesta huoneesta, peruuttaen istu-maahan-seiso, kaukoja jotka toimivat ilman käsiapuja ongelmitta (näillä muistellaan sanojen tarkotusta), sivulla pyörittelyä, BH jääviä, kapulan pitoa jne.

Huomenna sitten me vaan lenkkeillään ja otetaan rennosti :)

9 kommenttia:

 1. Eka on kyllä makee! Sille on tehty mielettömän hyvät pohjat kyllä tokoon :)

  VastaaPoista
 2. Hieno video. Teil on hyvät meiningit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :)
   Nää kommentit vaan kummasti piristää mieltä... :)

   Poista
 3. Ihana Eka, tosi taitavasti pitää tota kapulaa! Siitä tulee vielä kunnon tokovalio, kun teillä on niin hyvät pohjat. :)

  VastaaPoista
 4. Millä vedätit pulkassa?

  VastaaPoista
 5. Voi vitsi te ootte taitavia! Ja ihana Eka :)

  VastaaPoista