sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Touhuviikon tekemiset

Maanantaina esineitä.

Ensimmäinen esine 50m syvyyteen, lähti hyvin ja vauhdikkaasti, vähän ravaili kauempana hakemassa hajua josta tuli pian esineen kanssa.
Toisella etsi hyvin esinettä syvällä, tuli onneksi pikku esine suussaan takaisin vauhdilla.
Kolmannella esineellä Eka lähti muttei löytänyt, levensi aluettaan ja tuli ensimmäistä kertaa ilman esinettä, ei se mitään, yhdessä sitten haettiin esine.
Neljännellä otettiin 20metriin,haettiin vauhtia sekä varmuutta.

Loppuun vielä heiteltiin esineitä sinne tänne.
Hyvin taas löytyi vauhtia, vähän ravaili valon perusteella, varmuutta ei siis ole, tarkasti aina etsi kyllä.

Tiistaina viestiä.

Matkaa oli n 250m, lähetyksiä viisi. Matka oli hankala kun olin kulkenut niin vinoon ja Eka oli opitusti matkannut suorassa, missä ei sitten hajua ollut. Suoristin heti sitten itseni keskelle.

Ensimmäisellä oli säätöä koska reitille osui koiria, Eka kumminkin jatkoi matkaa räkyttävistä koirista huolimatta ja olikin mun luona nopeasti haukkujen jälkeen.
Toiselle Eka lähti hyvin mutta kääntyi jolloin uusi lähetys, Eka oli pysähtynyt minkä Jessica näki ja kutsui että tulee varmasti eikä lähde takaisin.
Kolmannella oli jouduttu lähettämään kolme kertaa kunnes lähti vähän laiskasti tulemaan mutta kun itse näin tuli vauhdilla.
Neljännellä lähti tosi hyvin ja vauhti oli pysynyt alusta asti.
Viidennellä lähti tokalla lähetyksellä ookoosti, tuli hyvällä vauhdilla päähän asti.


Tehtiin pieni Houkutusten Highway-rata pihalle, sisälsi pari tyynyä, patukkaa, palloa, karvalelua ja kolme kulhoa tuoretta lihaa, mitkä toki näytin Ekalle että tietää mitä herkkua löytyy.
Otettiin se sitten heti ja neiti yllätti, ei edes vilkassu herkkuja tai leluja vaan tuli mamin luokse! Toinen kerta heti perään missä kokonainen luoksari, vauhtia vähän enemmän ja eteen asti, testi oli vaan että keskittyy muhun ja tekee ilman houkutteluita tms käsketyn, onnistuhan se hei!

Radan jälkeen vielä kunnon haukutukset ja leikit tyynyllä, ote pysyi vaikka saatoin vain yhtäkkiä riuhtasta tyynystä, tai lennättää neitiä, tai pidin Ekan päästä kiinni, aika peto :) 

Iltalenkin yhteydessä käytettiin Ekan iltalihoja käännöksien treenaamiseen, taas pomppuja vähän joka suuntaan, myös täykkäreinä, tosi hienosti taas tyyppi yritti olla mukana, vasemmalle mentiin jo hienosti.

Samalla oli pakko testata vähän BH kaavaa, otettiin 50askelta suora, täykkärillä palkka, 10askelta normaalia, juoksua ja hidasta, käännöksestä palkka, 10askelta suoraan, käännökseltä palkka, 20askelta suoraan, täykkäriltä palkka, sitten 50askelta suoraan palkka stopista. Mielikuvitus kahdeksikko ja stoppi. Kehut. 10askelta ja BH jäävä, istu. 10askelta, BH jäävä, maahan, josta luoksari ja sivulle. Vapautus kupille.
Tyyppi veti tosi tarkasti ja maltillisesti, kontakti ei tippunut kertaakaan ja pysyi kokoajan messissä innokkaana. Magee!

Keskiviikkona viestiä ja esineitä.

Ensin esineitä.
Kaksi kertaa vein esineen 50m syvyyteen, Eka lähti hyvin mutta laitto raviksi tosi nopeasti, toisella huusin "hyvä" liian ajoissa joten hitto se merkkas sen esineen, tuli sitten sieltä kun odottelin hiljaa, vähän sai kehua että tuli vauhdilla.
Yksi esine piti ottaa että saatiin vauhtia mutta eikö tuo juokse sen yli vaikka näytin mihin tippu, kutsuin takaisin.
Kaksi viimeistä esinettä otettiin ihan 15m syvyyten että varmasti saadaan vauhtia, Jessica vei ne jolloin Eka lähti toosi hyvällä vauhdilla ja palautti myös lujaa eteen. Hyvä!


Viestissä matka jälleen 250m, kuusi lähetystä, nyt oltiin suorassa linjassa.

Ensimmäisellä heti lähdöstä eteen pamahti koira, joten luokse ja uusi lähetys jolloin huusin, tuli hyvin.
Toisella lähti tosi hyvin ja nopeasti.
Kolmannella lähti varaslähdöllä mun luokse mutta tuli hyvin, ei palkkaa.
Neljännellä lähti hitusen epävarmasti mutta näin kun vauhti alko taas kiihtymään kunnolla.
Viidennellä tuli tosi hyvin jälleen, otin pienen jälki osion, olin puun takana noin 15m päässä edellisestä pisteestä, haisto ilmasta ja pomppi luokse.
Kuudennella otettiin vaan huudolla että tuli kunnolla vauhtia jolloin siihen oli hyvä jättää hommat.

Eli matkaa kertyi neidille semmonen 1500m, eikä todellakaan ongelmia, kielikään ei edes roikkunut.
Ja ai että noi radiopuhelimet! Miten ollaankaan kestetty ilman, niin hyvät tähän hommaan!
Illemmalla käytiin myös kentällä Jessican & Ciran kanssa ja touhuttiin kerrankin samaan aikaan suht lähekkäin.

Me Ekan kanssa otettiin alkuun neljä lyhyttä seuruuta, kolmannella poikitti, muut sen verran suorassa etten huomannut, kiva into päällä. Paikka oli semmonen ehkä kolme minuuttia, palkkailin välissä, pari kertaa kun kävin palkkaamassa ja lähdin, niin istui?? joten käskyllä taas maate, keskitty tosi hyvin muhun. Pari sivulletuloa, huomaan että sivulletulot on oikeasti vähän jäänyt joten ne me otetaan käyttöön arkitilanteissa ja treeneissä useammin, välillä tulee vinoon, varsinkin tietyssä mielentilassa. Kaksi tosiaan meni vinoon ja kolme saatiin hienosti suoriksi.

Taas pelleiltiin iltapalalihalla jonka jätin takapalkaksi ja tehtiin BH kaava ilman palkkaa, välillä tosi hiljaa "jes" tokasu, eli 50askelta suoraa, täykkäri, 10kävelyä, juoksua, hidasta, käännös oikealle, 15askelta suoraa, käännös oikealle, 20askelta suoraa, täykkäri, 50askelta suoraa ja stoppi mistä palkka. Sitten vaan nopeasti BH jäävät kummatkin.
Tyyppi veti taas tosi hienosti innokkaasti! Eikä ees vilkassutkaan muualle vaikka Cira just vingutteli palloa ja juos kapulan kanssa, mikä tyyppii! Nyt me jätetään nuo harkat pois, keskitytään yksittäisiin kunnes jos se BH koe tulee eteen.

Loppuun vielä leikkiä patukalla ja lelulla, vähän jäi namit mieleen mutta taas tulistu, eikä reagoinut kertaakaan pamaukseen!!
Torstaina esineitä.

Otettiin ensimmäinen esine 50m syvyyteen, lähti hyvin uppoamaan, sopivalla vauhdilla, kesken matkan lakkas raviksi mutta nosti heti laukaksi takaisin.
Toinen esine otettiin 20m syvyyteen, tyyppi juos ihan täysillä edes takas, nosti hyvin esineen heti juoksusta.

Kuudelta meillä olikin pitkästä aikaa kompassilla BH kurssin korvausta.

Meitä ei ollut kuin kaksi joten heti alkuun otettiin kättelyt, Eka tuli tosi hyvin ilman palkkaa kontaktissa vaikka ihan vieras koira oli mukana, malttoi istua josta sitten palkkaa. BH kaavaa otettiin myös, mitä nyt mahtu tekemään. Eka lähti huonoosti seuruuseen, koitan käyttää eri sanaa kun seuruu. Välillä huiteli omilla teillä mutta pääasiassa pysyi kivasti viekussa. Liikkeestä istu oli tosi hyvä. Liikkeestä maahan oli tosi hyvä, tosin annoin huomaamatta pienen käsimerkin ensimmäisellä, toisella se jäi. Maasta sitten luoksari mikä ei onnistunut hyvin, ohjaaja sanoikin että en osaa kutsua iloisesti joten Eka tulee epävarmasti (ravia osittain). Paikkamakuu me otettiin kun toinen koirakko teki samat jutut, kävin palkkailemassa välillä ja kyllähän se siellä pysy, vaikka toinen teki luoksetuloja. Loppuun vielä otettiin Ekan kanssa muutamia seuruupätkiä, koitettiin palkata aina kun pysyy parhaiten vierellä ja innostettiin taakse juoksemalla, kyllä se ookoosti veti niitä pätkiä, sekä yksi luoksetulo missä innostettiin ja vaihdettiin eteen-käsky Ekan omaksi nimeksi, toimi paaljon paremmin ja tuli tosi hienosti!

On kyllä tositositosi vaikeeta treenata namilla maltillisesti ja sisällä, tuo ei pääse oikein mitenkään mukaan jollon en itekkään pääse mukaan. Pitää nyt alkaa noita BH seuruita ottaa ja muistaa se katse ETEEN, ei tarvii kattoo koiraa mitenkään päin!!!

Perjantaina käytiinkin kentällä ja ottamassa viestiä.

Kentällä me otettiin kaksi luoksaria, Ekan nimellä, en pahemmin innostanut mutta tyyppi tuli innoissaan ja lujaaaa eteen, super hienosti! Neljä-viisi lyhyttä seuruuta, koitin pitää pään mahdollisimman suorassa, mutta mitä nyt näin, niin tuo teki innoissaan (vähän liiankin...) ja tosi kivasti, osittais jälleen poikitti, jalatkin nous hyvin.
Sitten me vaan leikittiin hulluna, tuo uusi tyyny on niin kiva (ja likainen). Eka oli taas tooosi innoissaan.

Kentältä mentiin vielä tekemään viestiä. Matka oli ehkä 100m, eli tosi lyhyttä, kuusi lähtöä taidettiin ottaa, kahdella kerralla ei tullut palkkaa, kerran käytettiin ääntä.

Eka juos tosi hyvin ja innoissaan mutta käytti ihan vieressä olevaa tietä juostessa. Toisella lähetyksellä se ei meinannut lähteä mutta pienestä huudosta lähti täysillä.
Lauantaina käytiin HSKHlla leikkimässä ja tekemässä lyhyen jäljen.

Leikittiin Ekan kanssa kentällä paaaljon, otettiin kolme lyhyttä seuruuta, tyyppi veti tosi kivalla innolla, paremmalla paikallakin. Leikittiin myös kapulalla ja otettiin eteen tuontikin, toi tosi hyvin heti suorassa tiiviisti. Pelleiltiin hypyllä, lelun luo toiselle puolelle ja äkkiä lelun luo mun puolelle, pari kertaa ei tahtonut onnistua mutta kivoja onnistumisiakin saatiin. A-esteelläkin pelleiltiin niin että lelut oli kummallakin puolella ja juoksin aika mukana "kiipee" sanan kera, tyyppi veti täysillä, kiipes hyvin mutta välillä hyppäs turhan aikaseen pois.

Kentältä käväistiin nopeasti ajamassa meidän lyhyt jälki, keppejä neljä, matka joku 20metriä, vanhentua sai joku 40min?
Eka ei oikein pysynyt jäljellä alkuun, piti päätä suht korkealla joten sai pidätellä kokoajan ja näyttää että nyt neiti keskittyy. Jokaisen kepin se ilmaisi hienosti. Vikalle kepille Eka meni super hyvin! pää alhaalla, hyvällä vauhdilla ja teki tarkkaa työtä.

Pitäis taas useammin käydä tekemässä jälkeä niin tuokin paranisi, jos nyt lomalla aktivoituis!
Perjantaina esineitä ja pientä hömppäilyä lumessa.

Ensin suunnattiin pihalle, heiteltiin vähän kapulaa, revittiin sitä ja otettiin pari eteentuontia, hyvä ote kokoajan. Kaksi sivulletuloa, vauhdista tuli tosi hyvin suorassa. Pari lyhyttä seuruuta, taas hyvä into, kokeiltiin tänään sitä että juoksen lelun kanssa ja siitä käännyn seuruuseen, toimi hyyvin.. Loppuun muutama eteenmeno, yhdellä maahan muuten vaan juostiin, näytti neidillä olevan hauskaa. Muuten haukuteltiin, leikittiin kovasti, juoksenneltiin pallojen perässä ja patukkaan purettiin hurjana.

Kentältä suunnattiin metsään, tehtiin kaksi esinettä, toinen 40metrin syvyyteen ja toinen 20metriin.
Ensimmäinen oli tuo pidempi ja se meni niinniinniin hyvin, ihan suuper hieno! Tyyppi pinko ihan täysillä, syvemmälle ja syvemmälle, nappas nopeasti lelun ja juos luokse.
Toiselle se juos taas super lujaa ja nappas lelun kuopasta ongelmitta.

Ihan huippu esineet! Se into ja vauhti!!


Eli joka päivä on tullut jotain tehtyä, ens viikko me relataan paremmin, treenikaveri lähti lomailemaan joten helpompi hillitä ittensä.

6 kommenttia:

 1. Nyt selvisi mullekin kunnolla, mikä tuo houkutusten highway on :D Pitääpä joskus kokeilla omien koirien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oli hauska testata ihan heitosta koskaan tuommosta kokeilematta!

   Poista
 2. En ole yhtään tottispuolen treenaajia, mikä tuon raipan idea on? Joku tottispuolen juttu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mulla se on ollu sitä varten kun Eka saa kiksejä siitä äänestä, saa kierrokset nousemaan. Useet käyttää just tuohon, osa käyttää myös seuruussa pakotteena jne. :)

   Poista
 3. Sulla on kovakuntonen viestikoira, kun vetää 1500km yhdessä treenissä ;) Pien yksikkövirhe tainnut lipsahtaa :D

  VastaaPoista