keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Esan leikkikoulu

Loppiaisena me oltiin kuuntelemassa Esan pitämää leikkikoulua.

Päällimmäisenä mieleen jäi:
  • Treenin alussa koira nostetaan mahdollisimman korkealle viettitasolla, sitten muutama liike jotka notkauttaa alemmas viettejä, liikkeiden jälkeen taas viettien nosto kattoon. Näin koiralla liikkeiden kohdalla vietti notkahtaa joka kerta vähemmän. 
  • Kun koira on passiivinen, ohjaaja on aktiivinen, kun koira on aktiivinen, ohjaaja on passiivinen
  • Koiran pitää aina olla voitolla leikkiessä
  • Aina kun lelu irtoaa, se lähtee heti karkuun
  • Aina kun koira voittaa lelun, se pitää haastaa uudelleen leikkiin 
  • Ei omia kunniakierroksia
  • Ei kahden pallon heittoja jatkuvasti, koska silloin omistaja ei ole kovin kiinnostava vaan kone joka singottaa palloja (eikä aina välttämättä lelutkaan ole kiinnostavia)
  • Koiraa ei saa päästää leikkiessä liian vähällä, viettitaso nousee kun lelua joutuu enemmän tavoittelemaan
  • Koiralla on saalisvietissä neljä aluetta (kiinnostus, saaliiseen tarttuminen, kanto sekä rauha), jos jokin niistä jätetään huomiotta, niin toiset alueet huononee
  • Ei anneta rauhavaiheessa koiran tiputtaa lelua, varastetaan se siltä

Kuultiin muutamia uusia juttuja mitä lähdetään testaamaan.
Kaikkein opettavaisinta oli kun erillaiset koirakot leikki ja niitä puittiin. Kaikki oli tositosi erilaisia leikkijöitä, löyty herkkää, paineistuvaa, dominoivaa, osaamatonta, osaavaa, pentua jne. Muita katsoessa tajusin että kyllähän tuo Eka jo hyvin leikkii, vaikka siinäkin on vielä hommaa, viettitaso pitäisi ohjata korkeammalle :)
Eilinen muuten meni Ekan relatessa himassa, me muut vietettiin neljä tuntia eläinlääkärissä kera vanhuksen... :(

Tänään me sitten päästiin pienesti touhuamaan leidin kanssa, jolta löyty pikkusen energiaa.
Aloitettiin sillä vietin nostolla ja hukutteluilla, pari seuruuta ja leikkiä päälle josta lähettiin pois kentältä pallo suussa. Eka nostaa jo mun mielestä suhteellisen kivasti kun alotetaan, vaikka oon heti passiivinen se alottaa haukun ja aktivoituu. Kivasti meni ja kuuma tuli.

9 kommenttia:

  1. Aika hyvät muistiinpanot leikkimisestä, paljon hyviä juttuja itellekkin leikkimiseen mitä kannattaisi aina muistaa :)

    VastaaPoista
  2. Hyviä pointteja! Muistatko/perusteltiinko enemäpää miksi koira ei saisi vetää noita "omia kunniakierroksia"? Meillä nuo on sallittu, enkä oo aiemmin kuullut ettei niitä saisi olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkään en ollut ennen kuullut tuosta ettei saa, ennemminkin sitä on suositeltu. Se oli jotenkin niin että jos koira saa aina mennä kierroksensa, se jää tavaksi, jopa noudossa niin että karkaa kierrokselle jne.

      Poista
  3. Mitä eläinlääkärissä? :(
    Seuraavan koiran kanssa otan heti alkuun tuon leikkimisen työn alle! Taikasta lelut on ihan jees, mutta palkkaa niistä on vaikea tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nisätulehdus, nisäkasvaimen takia... Pitkälle ei enään pötkitä, niin kauan kun eletään normaalisti mennään näin mutta kolmeen leikkaukseen se ei mene :(
      Joo, mekin keskitytään ens koiran kanssa enemmän leikkimiseen, Ekakin on saanut ihan hyvät pohjat leikkimiseen, vaikka itse oonkin tehnyt kaaauheesti virheitä leikittäessä ja lelu on sille ihan pop, lelut menee nykyään namienkin edelle, eli ei paha :)

      Poista
  4. Hyviä kohtia! Pitäisi itsekin muistaa... Mutta kävittekö läpi, että miten leikki sitten kannattaisi lopettaa? Tuon rauhakohdan mukaan ei ilmeisesti saisi lopettaa rauhaan, mutta jos lopettaa yltiökorkeaan vireeseen niin sehän vain no, keittää yli aika kauankin sen jälkeen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mieluiten niin että juostaan lelu suussa autoon, saa siellä olla saaliin kanssa. Koska en omaa autoa, oon tehnyt niin että juostaan kentältä pois, silittelen päästä ja varastan äkkiä lelun pois ja jatketaan matkaan.

      Poista