lauantai 10. tammikuuta 2015

Pikku reenilöitä

Torstaina raahauduttiin Viikin prisman parkkihalliin treenaamaan, aina kun ei jaksa katsoa samoja maisemia ja tarvitaan erilaista häiriötä.

Otettiin alkuun nopsat leikit ja nostatusta, haastaa muuten tosi hyvin leikkiin!, siitä muutamia seuruita, välillä palkka lens ihan heti ja välillä pidemmästä pätkästä, se teki yhtä hienosti vaikka olin tosi passiivinen! Siitä vielä loppu leikit ja pikku haukutus. Aikamoinen häiriö oli kyllä, jatkuvasti autoja ja ihmisiä kulki ohi, neiti ei vilkassutkaan koko aikana muualle vaan keskitty töihin täysillä

Eka myös oli tosi pätevä kun jostain rapun parvekkeelta heitettiin pommi, joka sitten pamahti meistä parin metrin päässä, itse säikähdin jumalattomasti ja Eka ei välittänyt yhtään mitään, hienoa, mutta ihmiset voisivat taas vähän miettiä jos oltas oltu vaikka pommin päällä... 
Perjantaina Eka teki lenkin yhteydessä esineitä, välillä viiteenkymppiin, välillä vähän lähemmäs, välillä piilotettu, välillä näkyvä jne. Eka lähti tosi hyvällä innolla ja vauhdilla joka kerta, ensimmäisillä ravasi pikkuisen muuten pysy laukalla, intoa piisas, varsinkin kun näki kaverin juoksevan esineelle. Kerran se myös palautti tyhjän, kerran jouduin mennä sen kanssa esineen hakemaan, eli monta esinettä otettiin eri vaiheissa lenkkiä, esineet kumminkin pääasiassa nostettiin nopeasti ja tuotiin syliin hypäten.

Illalla myös käytiin tekemässä ihan parin minuutin leikit koirapuiston edessä, Eka leikki taas kybällä, leikki paranee paranemistaan, patukka ei irtoa hevilläkään mutta pallo helpommin, lähtee varmasti paranemaan mun varastelun kautta, vähän pelkää repeekö housut kun tuo repii vasten leikittäessä.

Saman lenkin aikana nappasin tiellä kepin, passivoiduin täysin. Eka tarjoili mulle ensin paria temppua, kutsui iloisesti sivulle monesti, joka kerta suora, siitä käsky "mennään" ja se teki niiin pirteetä nättiä seuruuta vieressä, pyrin kävelemään täysin passiivisena ryhdissä. Se toimi!!! Hullua, se oli niin pirteänä, ei paineistunut tai jätättänyt, eli kyllä sekin lähtee pikku hiljaa rullaamaan! Niin hieno :)
Lauantai me aloitettiin viestillä.
Matkaa oli varmasti reilu 300m, lähtöjä viisi, ei yhtään huutoa.

Eka oli lähtenyt jokaiselle hyvin paitsi neljännellä, lähti mun luota tosi hassusti, pysähty ja palasi, uudelleen lähti paremmin.  Muuten Eka oli siis lähtenyt tosi hyvin tykittäen, nopeuskin oli tosi kova jo! Ensimmäisellä lähdöllä itse järkytyin, koira tuli täysillä, sakemanni perässään.... ei näyttänyt neitiä häiritsevän, onneksi.

Vuoden ensimmäinen jälki tuli tehtyä myös, jeeee, metsä on tarpeeksi sulanut näitä hommia varten.
Pituutta oli kutakuinkin 150m, muutama jyrkkä käännös ja muutamia loivia, maasto vaihteli tosi hyvin, oli pieni möykkyjä, isoja keppejä, puskia jne, nakkeja löytyi noin neljän askeleen välein, vanhentua sai 20min.

Alkuun Eka sai bongata jäljen, onnistui aika kivasti. Lähti ajamaan jälkeä tosi hyvin, pari kertaa alussa mun pidätyksistä nosti pään mutta jatkoi heti hommia, sen jälkeen pää ei noussut kertaakaan ja se pysyi visusti maassa, ihan tosi tarkkaa työtä! Eka keskittyi siis tosi hyvin, teki rauhallista mutta suhteellisen ripeää työtä, käännöksissä ei ollut kertaakaan ongelmaa eikä erilaisissa maastoissa. Ihan mahtava jälki!

4 kommenttia:

  1. mitä tarkoitat tuolla sun passiivisuudella? eli miten oot ja miten se vaikuttaa koiraan? (vois itse nääs hyödyntää omissa tottistreeneissä ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli oon ihan rauhassa, en innostuta vaan käskytän, en oikein osaa kuvailla paremmin :D yritän olla hillitty niinkuin kisoissa joutuu olemaan. No siis Ekaan se yleensä vaikuttaa just paineistumisella, et miten normaalisti on niiiiin hauskaa mutta yhtäkkiä oot tommone ettet huomioi ja pompi onnesta.
      En oo varma ymmärsinkö kysymystä kunnolla mutta...

      Poista
  2. Kivannäköset valjaat tossa vikassa kuvassa, mitkä valjaat ne on,jäljestys vai vai vai ? 8)
    Haluisin ehkä omalle dogille jossian vaiheessa jotkut chuulit ja käytännölliset ja noi näyttää aika mageilta. :)

    Seurailen myös sun blogia epäsäännöllisesti, Eka vaikuttaa aika kivalta harrastuskoira kaverilta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis ne on ihan tolppavaljaat, meillä normikäytössä ollut kun noitten tyyppisiä kumminkin saa samanlaisia mittatilauksesta jne. :)

      Poista