keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Ensimmäinen liikkeen nollaus

Voihan harmitusten tokokoe. Miten yhden ykköstuloksen hankkiminen on näin hankalaa? Miten se voi olla hankalaa kun koira osaa?

Käytiin siis Espoossa Carina Savabder-Rannen tuomaroimassa kokeessa. Carina oli oikeudenmukainen pisteissä ja todella mukava, ihan erilainen kun ihmiset ovat antaneet olettaa.

Paikalla istuminen - 10
Seuraaminen - 8 (Seuruu oli niiiin hienoa mutta en tiedä miksi ahdistui lopussa :( )
Seisominen seuraamisen yhteydessä - 10
Luoksetulo - 5 (Jos se ei törmää niin sitten ahdistuu, johtuu siitä että olen huomauttanut törmäilystä)
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä - 7.5 (tarvitsi lisäkäsky sivulle nousemiseen)
Lähettäminen määrätylle paikalle ja maahan - 0 (voi hitto!! Neiti oli täysillä menossa ja oikeaan suuntaan mutta yhtäkkiä kääntyi ja pyöri seinän luona. Näin teki myös pari muutakin koiraa)
Noutaminen - 8.5 (niin hieno korjaus vaikka olin varma ettei löydä kapulaa kartion luota. Neiti luotti itseensä vihdoin ♡)
Kauko-ohjaus - 7.5 (tarvitsi lisäkäskyn ensimmäisessä istumisessa, pelasin varman päälle joten käytin käsimerkkejä)
Estehyppy - 8.5
Merkin kiertäminen ja paluu perusasentoon - 8
Kokonaisvaikutus - 8

Eli yhteensä 236pistettä ja 2-tulos.

En voi kieltää etteikö ketuttaisi. Ketutti kehästä päästyä paljon. Niiiin paljon. Nyt kuitenkin olen kerennyt sulatella asiaa eikä nuo pisteet nyt niin huonot ole. Jos ruutua ei oltaisi nollattu tai ei olisi tullut noita pikku lisäkäskyjä tulos olisi ollut toinen. Pientä treeniä ja uutta matoa koukkuun. 

13 kommenttia:

 1. Ei kyllä taida tassu olla vielä kunnossa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ennen videoiden perusteella noin koipea nostellut. En ole ikinä ennen kyllä nähnyt tuollaista "vikaa" nahkoissa. Kannattaisi jalka parantaa kunnolla ettei syntyisi isonpia ongelmia.

   Poista
  2. Kannattaa tutustua nahkaporukoihin paremmin. Juuri sk collie ryhmässä jaeltiin tästä kokemuksia ja kuvia :D Eka nostelee koipea kun on tietty mielentila. Ja jos et satu huomaamaan se nostelee vaihtelevasti kumpaakin ja tietääkseni en ole kertonut missään kumpi jalka mahtoi edes olla kipeä ;D

   Poista
 2. Löysin vasta äskettäin blogisi ja ihan kivalta vaikuttaa! Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mikähän koiran tassua vaivaa, kun pitää sitä usein ylhäällä? :)

  http://vellajakumppanit.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä vaivaa colliekoipi. Vähintään joka toinen nahka pitää jalkaansa noin esim perusasennossa :D mitään syytä en kyllä tiedä

   Poista
 3. Eka vaikuttaa välillä todella paineistuneelta ja hukassa olevalta. Meno on paikkapaikoin toki myös kivankin näköistä :) Mieleen tuli että teetkö koskaan koiran kanssa pelkkiä leikitys/nostatustreenejä? Mennään kentälle, joku superhelppo liike ja siitä superpalkat, kivaajee ja koira autoon/häkkiin. En tiedä mikä paineistumisen aiheuttaa, liekö aiemmat epäreilut sanktiot(näihin sortuu varmasti lähes jokainen, kukaan ei ole täydellinen. Herkässä koirassa se vain näkyy vahvasti) ohjaajan harmistuminen vai mikä. Onko erilainen treeneissä kuin kokeissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nostatustreenejä tehdään useinkin esim lenkin yhteydessä, niistä vaan en koskaan kirjoita. Epäreilutsanktiothan ja ohjaajan harmistuminen näkyy aina Ekassa. Kokeessa kuitenkin taisin jännittää aivan liikaa ja loppu välissä meni oma fiilis vaikka sain Ekan kannattelemaan omaa fiilistä.

   Poista
 4. Oikein kivalta tuo näyttää monin paikoin. Paineistuminen varmaan johtuu suurimmaksi osaksi sinun jännittämisestä ja koira rauhoittelee. Voisikohan seuraamisen paineistuminen johtua siitä, että aloit loppua kohden kääntää hartialinjaa ja katsetta koiraa kohden ?

  Herkälle koiralle se voi vaikuttaa. Alussa katse ja hartialinja on selvästi enemmän eteenpäin.

  Collietassuun sen verran, että kannattaa ainakin yrittää opettaa, että istuminen tarkoittaa niin, että kummatkin tassut pysyy paikalla. Ihan vaan harjoitella sitä pelkkää istumista. Omani tekee sitä, että siirtää kerran yhtä tassua ja joskus silläkin seuraamisen perusasennoissa saattaa jäädä tassu ylös, kun odottaa liikkeellelähtöä. Nyt sitä on sitten ihan opetettu, että mitä se istu tarkoittaa !

  Helppoa se ei ole, mutta viikon treeneillä ollaan jo saatu jo edistystä aikaiseksi. Ihan lavoista painamalla ja istu käskyllä muistuttaen, että tassut pitää pysyä paikallaan. Myös apparin tehdessä häiriötä ja itse lähellä muistuttaen, että "istu" ja jos liikuttaa tassua niin huomautetaan ja korjataan. Huomautus voi olla vaan ihan "oho" tai "aijaaii", ettei paineistu liikaa.

  Ruudusta tuli mieleen, että itse kokeita, kun on katsellut ja omakohtaisesti myös kokenut, että koira saattaa tavallaan mennä kokemattomuuttaan sinne mistä luoksetulo alkoi. Teillä kyllä siinä välissä oli liikkeestä maahanmeno, mutta se on yksi mahdollisuus. Itse treenasin näitä peräkkäin ja myös sitä, että otin ruutua useamman kerran niin, että siinä välissä sitä siirreltiin. Jotkut koirat meinaan palaa siihen samaan kohtaan kuin aikaisemmin, vaikka ruutu olisi muutamien metrien päässä.

  Oletko luoksetulossa harjoitellut seisomaan pysähdystä lähiaikoina. Mulla ainakin yksi koira hetken ennakoi tätä, mutta sopivilla treeneillä tuli aina samaa vauhtia, eikä ennakoinut oikeastaan koskaan sen hetkellisen epävarmuuden jälkeen, joka alussa oli. Videosta en näe katsotko koiraa, joten voi olla, että jos hieman katsot ohi tai yläviistoon niin voisi auttaa.

  VastaaPoista
 5. Herkän koiran ohjaus on välillä hankalaa ohjaajalle. Mä lähtisin ehkä korjaamaan sitä, että koiran tullessa luokse näytät olevan vähäsen etukumarassa tai ainakin pää on kallistuneena eteenpäin, mikä vois vaikuttaa paineistumiseen. Videoinnit on hyviä, niistä näkee ite mitä tekee :)

  VastaaPoista
 6. Se mitä sua tunnen ni oot hirveen jäykän olonen ite ja huomaa videolta kuinka rupee vähän ärsyttää ja se heijastuu heti Ekaan.
  Vaikka tiiän että ei oo kiva mennä kokeisiin 'turhaan' mutta tunnut ottavan hirveesti paineita jos ei tuu ykkös tulosta. Ja se näkyy aina kisoissa siun hermostumisena kun vähä menee vikaan.

  Mulla oli ennen samaa, mut harrastaminen on paljon kivempaa ku ei ajattele niitä tuloksia vaan kivaa tekemistä koiran kanssa. Ne tulokset kun ei kuitenkaa loppujen lopuksi kerro mitään! Tiedän pariki TVA:ta mitkä on koulutettu niin väärin metodein ja ovat oikeasti ihan hirveitä koiria, mutta tahkovat huippupisteitä kokeista koska pelkäävät vain niin pirusti. Ja näyttävätkin ihan paskat pöksyissä kulkevilta kokeissa..

  Mä loin itelleni hirveitä paineita kaikesta ja se näky aina Serassa kun treenattiin, sen takia toko ei meiltä luonnistu vieläkään kun Sera paineistuu niin vietävästi vaikka ite oisinkin nykyään iha leikkimielellä tekemässä.

  Toivottavast et nyt ota nokkiis, ite oon sitä mieltä että ilman suoraa palautetta ei voi kehittyä. :)

  VastaaPoista
 7. Toi Ekan seuraaminen on niin kivan näköstä kun se ei paineistu! Mutta ootko kiinnittäny huomiota esim tuossa liikkeestä maahan, nojaudut koiran ylle kun käskytät, ja kun ei ekalla noussut niin äänensävy muuttu ihan täysin ja nojasit vielä enemmän sen päälle. Sit kans sun käskyt on tosi vahvoja. Tyylin MAA HAN. Onko eroa jos sanosit nopeammin ja kimeämmin maahan? Kaukoissa kans toooosi pitkä ja painostava tuo eka käsky. Oikein IIIIIIIIIISTU, toimisko nopeampi ja kimeämpi istu, ehdottomasti kera tuon käsimerkin :)

  Seuruussa taas sä kävelet aika jäykän näköisesti ja askeleet näyttää tosi painavilta tai silleen :D Ja täyskäännöksessä huomaatko kun käännyt ns. ekan päälle. Entä jos antasit sen itse kääntyä niin ei tulis sille tuota ahdistavaa tilannetta? Muutenkin kävelet ehkä vähän vinossa Ekaan päin.

  Mutta tsemiä! Älä ota stressiä niistä ykkösistä, ne tulee kyllä kun on tullakseen. Vaikka tiedän kyllä omasta kokemuksesta miltä tuntuu kun ei tuu tulosta vaikka tietää että koira osaa. Se meidän ajat sitten saatu VOI0 kummittelee edelleen, kun miettii seuraavia kisoja, vaikka se rata oli omasta mielestäni ihan sikahyvä :D Tuntuu vaan niin typerälle saada hylsy niin hyvästä radasta, mutta semmosta tää rallytoko on.

  VastaaPoista