sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Erittäin Hyvä

Tänään käytiin pyörähtämässä näyttelykehässä Lahden talvinäyttelyssä.

Nahkoja oli paljon mutta erinomaisia vähän, 27nartusta kahdeksalle taisi ropista erinomaiset, pääasiassa kaikki erittäin hyviä. Tuomari katsoi jokaisen koiran todella tarkkaan, en ole koskaan nähnyt että joku miettii noin pitkään. Sen huomasi kyllä koirastakin, Ekalla alkoi lopussa palamaan hermo ja alkoi korjailla asentoaan. Tuomari näytti tykkäävän enemmän soopeleista, ainakin joka kehässä voittajat olivat soopeleita, avoimessakin oli noin kymmenen narttua, kaksi soopelia, yksi merle ja loput trikkejä, yllätyksenä ainoat soopelit valtasivat ykkös ja kakkossijan.

Arvostelu oli pitkälti Ekan näköinen eli tosi hyvä! Korva-kommentti oli vähän hassu, Ekaa vähän masensi vain seistä joten se laski korvansa nopeasti. Tosi ristiriitaisia välillä nuo eri tuomareiden kommentit koirista. Esim Antin mielestä Ekalla niukat kulmaukset ja riittävä rintakehä, viime näyttelyssä oli taas hyvin kulmautunut ja puutteellinen rintakehä. Mä itse kuitenkin oon enemmän Antin kanssa samoilla linjoilla noista kulmauksista.

Tuomari - Antti Nieminen
Arvostelu - Keskikokoinen. Hyvä luusto. Hyvä selkälinja. Riittävä rintakehä. Niukasti kulmautunut. Hyvä kaula. Rodunomainen pää. Pitkä otsapenger. Hieman haja asentoiset korvat. Kauniit silmät. Saksipurenta. Avoin ja luoksepäästävä.
Tulos - EH.

Kuvat (c) Linda Toivonen

7 kommenttia:

  1. Oon itsekin huomannut, että osa tuomareista valitsee "parhaat rodunedustajat" vain värin mukaan. Kauniisti Eka osaa seisoa :)

    VastaaPoista
  2. Väriin sen verran, että yleensä soopeleissa ei näy karvan vaihtuminen, vaan ne ovat tasasen kauniita läpi vuoden, trikeissä vaalea pohjavilla paistaa heti läpi ja merlet nyt vaan ovat epätasaisia monesti. Antti tykkäsi Kaken kevyistä korvista ja liikkeistä, tykkäsi juoksuttaa. :D

    Mutta Ekan kulmauksista, niin ainakin minun silmään sillä on tosi suora etuosa ja niukat takakulmaukset, ainakin noiden kuvien perusteella. Kun katselee collieita smoothcolliedatabasesta, niin näkee paljon ja siellä näkyy myös niitä syvärintaisia, esim. Javan emä Talcott Gene Raider on syvärintainen narttu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tuo totta. Riippuu myös mitä seisotuskuvaa katsoo, esim tässä Eka näyttää mun mielestä oikein passelilta vaikka onhan se aika neliö http://ekem.kuvat.fi/kuvat/Eka%20/Vapaa-ajan%20Eka/1-DSC_0052.jpg/_full.jpg :)

      Poista
  3. Itse en mielestäni ole millään tapaa värirasisti ja esim. bluemerleistä tykkään kauheesti värinsä puolesta. Mutta jotenkin se menee niin että todella harvoin näkyy bluemerleä joka olisi oikeasti kaunis rakenteeltaan - trikkejäkin saa hakea, toki niitäkin on, esim. C Make my day, Lara :) Mutta suurin osa hyvännäköisistä ja menestyneistä koirista sattuu olemaan soopeleita ja (mitä nyt Lahden tuloksia olen lukenut, kaikkia en ole nähnyt), olisin itse sijoittanut pitkälti samoja koiria rakenteen mukaan :) Mun mielestä Ekalla on aika niukat kulmaukset, mutta toisaalta se saattaa hiukan huijata silmää kun nykyään nahkoissa alkaa olla jo ylikulmautuneisuutta.. esim. mun Minkkis on takaa liian kulmautunut mikä taas ei ole hyvä.

    VastaaPoista
  4. Kyllä noi Ekan korvat on haja-asentoiset, se näkyy kuvasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Trolli vai etkö vaan osaa lukea? :Dd

      Poista
    2. Aijaa, en tiennytkään, että Eka on aina masentunut. Kaikissa kuvissa mitä olet laittanut, Ekan kirvat ivat olleet ihan haja-asentoiset. Mutta en minä voinut tietää, että Eka on aina masentunut.

      Poista