torstai 21. tammikuuta 2016

Tiistaina kävin kuuntelemassa Tiltu Antikaisen pitämää toko-luentoa jossa käsiteltiin kisaan tähtäävästä toiminnasta. Mitään muistiinpanoja en ottanut, aika tuttua juttua ja enemmänkin keskustelua kuin mitään vinkkejä tai teorioita. Erityisesti mieleen kuitenkin jäi Tiltun tyyli ettei pisteillä ole kehässä mitään väliä, ne katsotaan vasta läpi kun saadaan paperi käteen. Pitää muistaa tämä itsekkin kokeessa!!

Luennolta kun pääsin kotiin niin sähköpostiin oli tullut jännittävä viesti. Meidän on valittu edustamaan HSKHta Tokon SM kisoissa heinäkuussa.

Tänään lähdettiin sitten treenaamaan HSKHn tokokouluttajien ja SM joukkuelaisten kanssa ojankoon. Omatoimitreeniä mukavassa bordercollie häiriössä.

Aloitettiin kokeenomaisella ruudulla mutta Ekan mielestä oli paljon kivempaa kiertää ensimmäinen kartio vasemmalta, hyvä että tuli nyt esille niin päästään vielä ainakin kerran sitä tekemään ennen koetta. Kävin parin kokeilun jälkeen taputtamassa oikeaa paikkaa ja johan alkoi taas raksuttamaan. Etenkin toinen onnistunut ruutu oli hieno!!! Haki taakse, meni suorassa ja lujaa. Pari paikanhakua ja viimeiseksi tosi pitkältä matkalta lelulle lähetys, nyt muistin palkata kun koira on syvemmällä ruudussa.

Merkin kierto aloiteettiin myös kokonaisella liikkeellä. Tosi hieno!! Kiihdytti vain vauhtia kun tuli mua kohti ja se eteentulo!! Ei törmäystä mutta niin tiivis ja suora jaja. Lopetettiin pariin vauhtimerkkiin, häiriönä hypyt reunoilla. Kerran lähti hypyn kautta mutta ei kokeillut enään sen jälkeen.

Luoksetulossa ensimmäisellä tökkäsi kuonolla, ei palkkaa. Otettiin väliin vauhtiluoksari ettei vaan hidasta vauhtia odottaen eteentuloa. Kolmas kerta toden sanoi ja taas yhtä hieno eteentulo kuin merkin kierrossa. Tuli täääysillä, varmasti, tiiviisti ja suorassa muttei törmännyt mitenkään päin! Maahanmenot oli joka kerralla hienot pläsähdykset.

Jäävissä peili oli ihan yli kätevä, ei tarvinnut kurkkia koiraa ja näki tasan tarkkaan kuinka nopeasti se liikkeet teki. Kaikki teki nopeasti ja ensimmäisellä oikein mikä oli yllätys. Ollaan nimittäin nyt painittu liikkeestä istumisen kanssa, jää herkästi seisomaan tai istahtaa hitaaasti.

Otettiin loppuun vielä ryhmäpaikkis. Me tehtiin istumisena, joukossa oli myös toinen istuja ja pari makaajaa. Hienosti neiti istui lähes kaksi minuuttia vaikka toisia käytiin palkkaamassa ja yksi vaihtoi asentoaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti