sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Aksaa, tottista ja jälki

Tänään pirteänä suunnattiin jo kymmeneltä HSKHlle reenailemaan.

Aloitettiin tottiksella.
Viereisellä kentällä muutama koira haukahteli ja veti agia täysillä, siinäkö häiriötä paikka makuun, kyllä. Paikka makuussa, Ekan etupää nousi pari kertaa josta aina menin taas sen laittamaan alas, kaksi onnistunutta paikkaa saatiin mutta kyllä sen piti pari haukkua saada sanoa. Liikkeestä maahan olikin sitten vaikeaa muka, ensimmäisellä ei meinannut menna maahan asti, toisella meni, kolmannella ei taaskaan ja neljännellä meni hienosti. Eteentulot oli kivan tiiviitä ja suoria, tuli hyvin eteen, muistinpa pitää jalat kiinnikkäin. Seuruussa otin imuttaen yhen täykkärin, lelun kanssa muuten seuruu meni ihan kivasti, vika pätkä oli paras joten jätettiin siihen.
Ekan leikki oli ihan ookoota, jakso se palloa vingutella ja hakea, purutyyny oli alkuun tylsä mutta laitoin sitten siihen gripin ja aloin vetämään, siitäkö neiti sytty ja repi ihan tosi kivasti tyynystä, ei purrut ihan koko suulla kokoajan mutta ote piti.

Oiskohan kellään vinkkejä kumpi olisi parempi purutyyny tuolle otukselle nahka vai juutti? Pitänee ostaa uusi pikkutyyny kun noi on huippuja :) 

Eka ei selkeesti tänään jaksanut tehdä (lue: ei ollut kovin vireessä), huomaa sen jo että treeniä otettu liikaa, kuuma, eikä suostu kunnolla juomaan, itse en ollut suunnitellut treeniä joten en tiennyt mitä teen ja vaadin, ei näin ei näin.
Mentiin sitten vielä hetkeksi aksaradalle riehumaan jotain.
Otettiin este-suoraputki-mutkaputki rataa sekä kuvan alempaa. Tosiaan tuo rata alkoi mutkaputkesta-esteelle-mutkaputkeen-suoralle.
Tuota kuvan rataa hinkattiinkin sitten niin kauan että se toimi ja saatiin kaksi onnistunutta rataan peräkkäin.
Eka jaksoi taas tosi hienosti, sujahti putkiin hyvin vaikka tuon esteen jälkeen ohjaus vähän pissi, kerran se ei mennytkään mutta toisella meni. Esteelle meni tosi hienosti eikä epäröinyt mennäkkään.

Käveltiin vielä pellolle tekemään jälkeä, jälki oli 75m pitkä, sai vanhentua 20min, joka toisella askeleella oli nami, yksi käännös oikealle ja yksi keppi.

Eka lähti jäljelle mutta sitten kun namia ei löytynyt joka kohdassa, se pyörähti, katteli mua ja mietti että jättääkö tähän, kannustuksista jatkoi hyvin. Kulki kivasti nokka maassa, vauhti ei ollut nopea, pari kertaa se nosti päätään sekä nenä kävi muutamat kerrat jäljen ulkopuolella, vissiin, mä kun en tiennyt yhtään missä jälki kulkee, muutamassa kohdassa tuo vinotti, keppi merkattii tosi hienosti, ongelmitta maahan menolla, jäljen keskellä oli taas pieni polku jossa Eka vähän lähti kääntymään muttan nameja ei löytynyt joten etsi sen uudelleen ja lähti kulkemaan suoraan, käännöksen kohdalla Eka vähän pohti mihinköhän se jälki katos et 'onko se tuolla vai tuolla' mutta käänty sitten tosi hienosti oikeaan suuntaan, siitä sitten hetki niin oltiinkin päässä asti. Kiva jälki siis :)

Kuuden maissa kumminkin lähdettiin taas hiekkakentälle Ciran mukana treenaamaan tottista.
Otettiin heti tultua kaksi liikkeestä maahan, meni heti ongelmitta maahan. Yksi liikkeestä istuminen mikä olin kivan nopea. Yksi sivulletulo, heitti pyllyn mutta tuli vinoon joten siirryin sivummalle ja tuli mukana suoraksi. Luoksetulo niin että juoksin ja tuli eteen, jalat taas yhdessä mutta tuli vähän vinoon joten liikuin taaksepäin että tuli suoraksi. Eteenlähetystä, ensin kaksi palkalle lähetystä, sitten tyhjälle lähetys ja maahan, viimeinen palkalla tietty, Eka handlaa homman jo kivasti. Paikka makuuta otettiin vaikeesti, Cira ja Jessica leikki hulluna, heitti myös palloa, pari kertaa etupää nousi vähän mutta kun käski takaisin pysyikin hienosti, otettiin myös niin että Jessica sanoo kunnolla tänne, ei reagoi, vapaaseen reagoi kolme kertaa, halusin silti samalla vaikeustasolla huudon ja kyllä se kaksi vikaa kertaa pysyikin, hyvähyvä. Seuruuta otettiin kolme suoraa pätkää, siihen tuli muutama lapsi pyytämään silitystä joten ne siinä pyöri ja jutteli, menin sitten mahdollisimman läheltä seuruita ottamaan, Eka suoritti tosi hienosti, jalat nousi ja kontakti oli kiva, ei ottanut yhtään häiriötä lapsista, edes kun palkkasin ja lapset juos tuon perässä. Namilla otettiin myös neljä täykkäriä, ne sujuu imuttaen tosi kivasti, jatketaan siis samanlailla. Hyödynnettiin myös samaisia lapsia luoksepäästävyyteen, otin Ekan sivulle, pyysin kummatkin lapset silittämään, Eka vähän vilkasi ja haistoi, mutta pysyi paikoillaan maltillisesti, otti myös kontaktin.

Leikkinä otettiin taas purutyynyllä mikä oli gripissä, Eka puri tosi hyvin ja repi kivasti joten jätin siihen. Patukkaa sai hetken heilutella ja töniä Ekaa niin sekin alkoi repiä ihan kunnolla, yrittihän se kaivaa sitä mun taskustakin, ääntäkin piti käyttää. Palloa mälväiltiin ja haettiin taas innolla.

Tosi kiva treeni mistä oli hyvä jatkaa metsälenkille. 
Nyt jos pidettäisiin preikkiä näistä pidemmistä tottistreeneistä perjantaihin asti, ainakin yritetään, kentällä toki käydään leikkimässä ja hakemassa oikeaa tilaa sekä jotain ihan pikku juttuja satunnaisesti. Sitten neiti jaksaisi näyttää perjantaina kurssilla :)

10 kommenttia:

 1. Ihana toi vika kuva <3 collienose!

  VastaaPoista
 2. Mulla nyt pistää silmään tässä postauksessa tuo lause, että Eka ei jaksanut ja ootte ottanu liikaa treeniä. Treenaatteko te joka päivä? Onko teillä lainkaan lepopäiviä ja totaalisen treenaamattomia päiviä, millon ette käy edes "hakemassa fiilistä" kentällä?
  Pitäähän sen koirankin jossain välissä levätä ja palautua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja elköö hätääntykö, tuo ei jaksanut ei meinannut ettei se oikeesti jaksanu. Vaan sitä ettei se ollut niin hyvässä vireessä kuin normisti :p

   Poista
 3. Viimeksi torstaina oltiin täysin tekemättä muuta kuin lenkeillä.
  Tähänkin pakko sanoa vaikka täysin samaa mieltä olen että on niin monia ihmisiä jotka treenaa joka päivä jotain, edes vähän.
  Ja jos et sattunut lukemaan me vedetään nyt iisimmin tottiksen kannalta ainakin perjantaihin että neiti saa rauhottua :)

  VastaaPoista
 4. Onko sinulla mikä ajatus jäljen suhteen? Metsä / erikoisjälki?

  Huomioisin sen verran, etten lähtisi äänellä kehoittamaan jatkamaan, mikäli pysähtyy miettimään, ettei opi pyytämään apuja :) Sinuna odottaisin, että koira jatkaa itsenäisesti ja kehuisin suullisesti (rauhallisella kehulla), kun päättää jatkaa. Meillä varmuutta Nijille junnuna toi myös ns. liinatuki eli pidän liinan kireällä kuitenkaan estämättä koiraa. Jos noita katkoksia tulee usein/joka jäljellä, miettisin keinoja saada motivaatiota korkeammaksi :)

  Esineet teillä on jo kivalla mallilla! :)

  Mää oon aina pitänyt kovasti erikoisjäljestä ja nyt löytänyt lajin uudestaan monen vuoden tauon jälkeen. Pellolle eksyin jäljestämään Kannusaikoina, kun tuolloin opinnoissa pohjattiin jälkeen hyvin voimakkaasti nenänkäyttöjutuissa. Sittemmin Nijin kasvattajien kautta eksyin puuhaamaan erikoisjälkeä enemmänkin :) Metsäjäljellä tosin oon kisannut, mutta aina tehnyt pohjat pellolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erikoisjälki mielessä :)
   Joo tosiaan tuossa alussa kehotin jäljellä sen takia koska sänkipellolla tuollalailla oli paineistunut kun ei tajunnut, näin selkeesti että meinas laittaa hanskat tiskiin mitä ei oo nyt vähään aikaan tehnyt mutta pienestä kehusta ja jäljen näytöstä jatkoi rohkeana.
   Pääkään ei oo noussut vähään aikaan treeneissä, nyt nousi sen kaksi kertaa nopeasti mua katsahtaen mistä jatkoi.
   Kehujakin annan aina hyvästä työskentelystä rauhassa mutta en yleensä muuten.

   Jälki on kyllä tosi kivaa, etenkin kun harrastelee paljon tommosii vauhtia tarvitsevia lajeja niin tossa saa vaan mennä rauhassa :)

   Poista
  2. Ok. Joo, kannattaa tosiaan katsoa, ettei pääse paineistumaan. Kannattaa sitä suuremmalla syyllä pitää huoli motivaatiosta ja saada koiralle itseluottamusta lisää :) Vähän kuin tottiksessakin, kokonaisuus kasaantuu pienistä paloista.

   Nurin (7kk) kanssa mulla on ajatuksena FH-jälki ihan vakavissaan. Meiän jäljet on olleet semmosia 100-200 askeleen mittaisia tällä hetkellä, täysin namitettuja. Kaarteita otettu, jotta saan tuon keskittymään jälkeen / tarkemmaksi. Suora kun on helppoa ja sillon voi rynnätä ja olla enempi huithapeli :p Tarkoitus on päästä käsiksi kulmiin vielä tälle syksyä ja jättää sitten asia muhimaan talveksi. Otetaan esineilmaisu varmaan syyninkiin tuossa talven aikana :)

   Vastapainoa tosiaan, hyvää sellaista! :)

   Poista
  3. Jep :)
   Meillä on suoratkin vähän viistoja osittain ja kaarevia mutta yritän pysyä suorassa. Mä taas haluisin ton menoon ehkä enemmän nopeutta, alussa kiva mutta hidastuu ja tarkentuu loppua kohden. Mielummin kumminkin noin kuin epätarkka.
   Heh kiva saada tämmösiä mukavia ohjeita antavia kommentteja :)!

   Poista
  4. Mää näkisin, että vauhti ja varmuus tulee motivaation ja toistojen myötä. Toki ruoka jäljellä hidastaa vielä alkuopetuksessa, joten kunhan ruokaa aikanaan vähennät, niin vauhtikin nousee, jos varmuus (/motivaatio) on kohdillaan :)

   Minulle ensisijaisesti tärkeää on motivaatio. Nurilla on alusta asti ollut kovasti menohaluja jäljellä, mutta olen pyrkinyt löytämään sille oikeasti motivaation jälkeen, enkä eteenpäin. Nyt se alkaa löytyä, vaikka alkujäljestä saattaakin olla kiireinen. Meno tasoittuu kuitenkin nopeasti alun jälkeen.

   Minusta on kiva pohtia ja vaihtaa treeniajatuksia :)

   Poista