tiistai 30. syyskuuta 2014

Tottista ja Hakua

100 postaus...

Tänään käytiin päivällä tekemässä vähän tottista taas Ciran kanssa.

Pähkäiltyä otettiin kumminkin liikkeestä seis, istu ja maahan, kaksi seisomista meni tosi kivasti ja pysähty heti, istuminen oli kanssa tosi kiva ja ensimmäisellä pylly meni heti alas mutta en tajunnut että tuolla videolla otetulla sillä jäi vähän ilmaan, wot, muuten ihan kiva, maahan menot oli tosi kivoja, ainoa hidastelu tuli tuossa videolla muuten se laski näppärästi maahan. Sivulla työskentelyä otettiin kanssa vähän, eteenpäin liikkumista, oikealle ja vasemmalle käännöksiä, maahanmeno jne, pylly ei heilahtanut ku ihan parina kertana, videota ottaessa se tuli kolme kertaa vinoon josta palautetta ja uudestaan mistä tuli suoraan, videolla se näyttää ihan hakatulta, en tiiä miks, välillä ruuan yhteydessä näyttää samalta :D muuten ihan kiva, kontaktin haluun paremmaksi mitä treenataan nyt ruokaillessa. Eteentulot oli ihan kivoja, pari ei niin tiivistä tuli ja pari vinoa, muuten taas tosi innokkaita. Luoksetuloon lähtö otettiin taas, tuli hyvällä vauhdilla mistä palkka. Seuruuta otettiin namittaen kaksi pätkää, halusin vähän vaihtelua ettei tuu liian tylsäks. Sitten joku kolme pätkää ilman namia, videolla ihan kiva ja sen seuraavakin oli ihan kiva, kaksi muuta olikin taas hienoja kun nosti jalkoja enemmän ja parit pomput teki.
Ihan kiva treeni taas :)

Eka leikki ihan tosi hyvin, nahkapalloon Eka rakastu totaallisesti ja sitä oli tosi kiva mässyttää sekä repiä, teddystäkin innostu tosi kivasti, repi kokoajan ja oli aktiivisesti mukana.

Nuo tehtiin siis semmoisissa muutaman minuutin osissa joita oli kolme, toki leikit päälle.

Oikeesti meidän treenit näyttää tältä ;) toinen halus rapsutuksia
Viideltä meillä olikin vihdoin hakutreenit.

Tallottiin nopeasti alue, mietittiin mitä tehdään ja me sitten aloitettiinkin.
Kolme ensimmäistä pistoa tehtiin niin että Eka saa nähdä ukon menon ja pomppimiset jolloin Eka käännetään, ukko siirtyy lähemmäs kauempaata ja koiran pitäisi napata haju matkalta. Viimeinen pisto tehtiin mielikuvalla että ukko lähtee suoraan muutaman askeleen mutta kun käänsin niin kiersi piilolle. Ukot oli myös mahdollisimman piilossa ettei näe.

Ensimmäinen pisto - Lähti hienosti suoraan, tuuli kumminkin vaihtui niin ettei ukon hajut kulkeudu linjalle, Eka lähti vasemmalle pyörimään hetkeksi, se laukkasi oikein hienosti hajua ettien eri paikoissa, upposi välillä vähän kauemmas, menin vähän kävelemään itse maalimiehen suuntaan jonne Ekakin juoksi, sai hajun ja löysi.
Toinen pisto - Lähti suorassa, pää kääntyi vähän hajun suuntaan mutta varmana haamusta lähti sinne missä viimeksi sen näki, alkoi pörrätä oikealla puolella, upposi syvemmälle ja etti hyvin hajua, sitten se nappasi sen ilmasta ja löysi ukon.
Kolmas pisto - Lähti suorassa, upposi turhan pitkälle, meni oikealle puolelle etsimään hajua ja saihan se sen.
Neljäs pisto - Lähti hyvin suorassa mutta meni väärällä puolelle kiertohajulle, sitten se hetken vieressä olevalla kalliolla etti hajua, selkeesti näki kun se jotain haistoi muttei ollut varma mistä, sitten se läheni ja löysi ukon.

Pakko kehua että ihan huippu treeni, näki niin selkeesti kuinka se halusi ettiä hajua ja yritti sitä löytää, pysyi kokoajan vauhdikkaana ja etti ihan kokoajan, upposi hyvin ja meni suorassa aina, vaikka ei löytänyt ei pyydellyt apua vaan jatkoi töitä. Ihan huippu lapsi!! :)
Kehuja saatiinkin tuon innokkuudesta ja etsimisestä.

Treenistä lähtiessä, jäisinä otettiin vielä tiellä semmosen minuutin-kahden pikareeni, otettiin yksi sivulletulo mihin heitti hienosti pyllyn, suorassa ja innokkaana, eteentulo oli ihanan innokas ja suora, kaksi lyhyttä seuruupätkää mitkä oli tosi hienot ja innokkaat. Loppu aika leikittiinkin patukalla ja Eka oli taas ihan innoissaan.
"Mamiii päästä jo, ukko on hädässä!!"

Niin keskittyneinä :p 
Huomenna sit jos käytäisiin vaan jäljestämässä pitkä jälki ja loikoiltaisiin :)

1 kommentti:

  1. Mää vielä tuosta leikkimisestä että ootko koittanu vielä sitä että kun koira vetää niin annat sen vetää sua mukanaan ja annat sen lopulta voittaa lelu tyylillä "voi kun olet vahva kun saat minua noin vedettyä ja voitettua lelunkin!". Passiivisella tarkoitin tosiaan sitä että annat koiran tehdä enimmän työn, mutta voit kyllä vastata koiran vetämiseen juurikin myötäilemällä. Voisit saada koiraa vieläkin aktiivisemmaksi?

    VastaaPoista