keskiviikko 24. syyskuuta 2014

"sienestystä", jälki ja häiriötä

Tämän päivän touhut aloitettiin koulun jälkeen menemällä itikseen, käytiin nopsasti eläinkaupassa joten kävellessä kauppakeskuksessa otin Ekalla reilu puolen minuutin paikka makuun, neiti keskittyi vaan muhun eikä ympärillä kulkeviin ihmisiin, kontaktin pitoa sivulla, Eka piti hienosti vaikka ihmisiä oli hirrveesti kun metro oli justiin tullut ja sitten vaan odottaamista vierellä mikä onnistui kivasti mutta metrossa ei olis malttanut. Seurashan se myös ilman palkkaa tai mitään ihmisten keskellä ilman mitään käskyjä, häiriö meinaa siis yleensä töitä, mutta hienosti se teki, hölömö.
Viiden maissa käytiin Ekan kanssa metsässä tallomassa esineruudun, 20x35m alue minne tiputin Ekan pehmoleluja neljä ja yhden muovisen kapulan keskiön, eli testissä oli sienestys tyyli.

Lähdettiin sitten esinehöpötysten saattelemana ruutuun jolloin Eka kulki pää matalana, oli innokkaasti että mitä täällä tehdään. Kuljin sitten esineiden läheltä (noin 2-3m päästä) ja ekan esineen löydettyä Eka oli niin inooisaan touhusta, remmi kokoajan tiukkana, etti joka puolelta ruutua ja hyökkäsi onneissaan lelujen kimppuun mistä seuras kiva leikki, muovinen osa oli vaikein kun sitä ei oikein nähnyt, vähän sai neuvoa suuntaa niin pian sekin löyty. Ihan super hieno tyty!

Tästä yksi lelun heitto puskien sekaan ja lähetys, olin hipihiljaa ja Eka pinko sen ilosena hakemaan. 

Tehtiin tähän taas se että leikin lelulla ruudussa, jätin sinne ja lähdettiin lenkille jonne hain mukaan myös Ciran, oli taas neideillä hauskaa.
Illalla lähdettiin vielä autolla jättärille tekemään jälkeä, talloin siitä 80m pitkän, noin joka toisella askeleella oli nami mutta käännöksissä ei yhtään, sai vanhentua 20min ja käännöksiä oli kaksi, oikealle ja vasemmalle, alunen oli pitkää heinää ja välillä jotain rikkaruohoja, toki myös märkä koska tihutti.
Eka lähti jäljelle oikein mainiosti, nenä pysyi kookoajan maassa, eteni siis kokoajan suoraan hyvin, suunnilleen jokainen nami imuroitiin, vauhti oli vähän nopea osittain, ensimmäinen käännös meni täydellisesti, meni täysin jälkeä pitkin, ei yhtään oikomista eikä kauheesti miettinytkään, siitä sitten taas hienosti suoraan ja jälki meni vähän aikaa jonkun lankun päältä ja se ei Ekaa haitannut yhtään, käännös lähti lankulta joten mietin onnistuuko mutta yhtä hieno kuin edellinen käännös ja taas nenukki pysyi maassa päähän asti. Taas niin hieno kakara!

Otettiin jälkeä ennen vähän pallon heittoa ja patukan repimistä. Eka leikki tosi innokkaasti ja hyvin, puri hyvällä otteella teddypatukkaan, repi ja oli muutenkin aktiivinen, pallostakin piti hyvin kiinni.

Mukana oli myös kapula joten otettiin kaksi noutoa, yksi sivulta lähtö mikä oli tosi nopea ja nosti heti, toinen sitten lennosta missä kun tuli luokse juoksin takaperin ja Eka tulee kokoajan eteenpäin, yksi kapulan pito ja jätettiin siihen, Eka vaan niin rakastaa noutoa että kyllä se vähän siinä jakso haukkua että kapulatännenytheti. Rikoin myös päivän suunnitelmaa lisää ja otettiin kaksi neljän-kuuden askeleen seuruupätkää, nyt muistin pitää itseni suorassa ja koiraa katsoin leuka rinaa vasten, patukka oli kainalossa, käsi liikkui rennosti eikä Eka välittänyt siitä ollenkaan, seuruu taas meni niin hienosti ja innokkaasti, parit pomput ja jalat nous, hyvä kontakti.Yksi sivulletulokin otettiin mikä oli ihanan innokas, siinä sitten palkkailin kontaktista ja heilutin vähän kättä mikä ei taaskaan haitannut. Hienosti veti kaiken ja hyvin suorittaa sateella kaiken normaalisti.

Koko päivän ohjelmat on mennyt niin putkeen kun voi vaan mennä, Eka on ollut ihan super hieno ja  vielä illan kruunasi kun joku nainen tokaisi kaupan pihalla että mulla on kaunis nahkacollie.♥ Nyt saa vaan olla koira kainalossa syöden suklaata :)

Jos huomenna sit pitäisi sen vapaapäivän kokonaan kun ei ole mielessä mitään mitä tehtäisiin varsinkin jos sataa, ehkä taas se kaksi seuruupätkää ja leikkiä, maximissaan muuten vaan oleillaan. Perjantaina olisi sitten BH koe kurssin luento, saa nähä mitä ideoita saadaan taas.

3 kommenttia:

  1. kuka on ton ciran omistaja? oliko se sun mukana? :)

    VastaaPoista
  2. Jessica. Olin yksin Ciran ja Ekan kanssa :)

    VastaaPoista
  3. Kivannäköistä tekemistä teillä, mitä oon seuraillut :)

    VastaaPoista