torstai 9. lokakuuta 2014

Jälki, esineitä, tottista...

Maanatai aamulla rämmittiin metsään tekemään 40x45m esineruutu missä oli viisi esinettä (pieni hakurulla, puhelimen kuori, pari lelua). Ja Eka sai ettiä vapaana.
Ihan ens alkuun Eka yllätti mut täysin, lähetyks otettiin mistä mentii sitten ruutuun, Eka pinkaisi puskien läpi suoraan ruudun taka osaan eli sinne 40m syvyyteen, vauhdilla ja löys esineen, miten ihmeessä se tuon osasi vaikka ei nähny ruudun tekoa?? Wau!
Jatkettiin etsintöjä ja Ekalla oli kova meno päällä ja tavaroita löyty kokoajan, sen huomasin että kun haju löytyy vauhti hidastuu.
Viimetteeks otettiin vielä niin että vein 30m syvyyteen lelun, ei ihan suorassa, palasin ja lähetin. Eka upposi hienosti, nopeasti ja varmasti, taitava! Siihen oli hyvä jättää :)
Illalla käytiin kentällä hinkkaamassa liikkeitä.
Alkuun luoksari, ensimmäinen oli ihan surkea, liian lyhyt väli eikä Jessica päästänyt oikeassa kohdassa josta tuli vino eteentulo. Toinen oli nopea ja suora. Sivulla pyörittelyä, taas käännöksiä, sivuun päin menoja ja eteen kulkemisia, tyyppi veti tosi hyvin ja tarkasti. Liikkeestä maahan oli kivat, meinas kerran varastaa mutta jäi kumminkin, liikkeestä istuminen oli nopea ja seisominenkin ihan kiva. Eteen lähetystä, muutama palkallinen ja yksi ei, Eka lähti varmasti eteen aina ja palkattomalla käskin takaata maahan ja kyllähän se meni. Seuruussa Ekalla oli kiva ilme, pomppi aikalailla ja jalat nous, taas ihan super magea käännös vasemmalle. On se hieno :)

Leikissä Ekaa sai sytytellä ja ärsyttää kunnes alko ottaa tosissaan ja sitten se leikkikin hyyvin!

Tiistaina lähdettiin päivälenkille Katjan ja shelttejen kanssa Sipooseen. Koirilla oli hauskaa, juttelun aiheita löyty ja maisemat oli ihanat. Yhtään ihmistäkään ei reilu tunnin matkalla tullut vastaan joten saatiin rauhassa rymytä metsissä.
 Lenkiltä mentiin kentälle missä otettiin alkuun ihan vain leikkiä, paikka kun joku tyyppi heitti flatilleen piiiitkälle palloa, arvaa oliko vaikeaa, meinas jalat nousta mut pari komennosta niin pysy ja yks tosi hieno seuruupätkä. Seuraavaksi otettiin yksi hidas seuruu mistä istuminen ja mä jatkan matkaa, Eka istahti tosi hienosti justiinsa, kontaktin pito, Eka piti hyvin taas heti katkeamatta, sivulta maahan, sai käskeä tokan kerran mistä meni tosi nätisti, liikkeestä maahan oli toosi hieno, meni heti nopeasti maahan. Loppuun vielä kaksi seuruupätkää, Eka veti tosi hyvällä ilmeellä, muutamia pomppuja ja jalat nous, tosi kiva!

Eka leikki ekat leikit toosi hyvin ja kyllä se loppu leikissäkin mutta sit Cira tuli ohi niin patukka ei ois voinut kiinnostaa mutta lähdettiin sitten, argh.

Illalla halusin vielä käydä korjaamassa tuon loppuleikin joten heittelin ensin Emmalle palloa, sitten otin Ekan leikkimään joka leikkikin ihan super hyvin! Roikku patukassa ja repirepirepi, palloa oli supeer kiva repiä ja riuhtoa, sitten vielä Emmalle heittoja että tuo vähän kiihtyy ja lähdettiin pois.

Keskiviikkona käytiin koulun jälkeen ottamassa kentällä uudella oma tekemällä vanerikapulalla noutoa ja eteen tuonti, Eka nouti nopeasti ja pätevästi ja eteentulot oli kummatkin tiiviitä ja suoria, jeee vaikka kapula oli suussa!! Yksi sivulle tulo mikä oli taas nopea sekä kolme lyhyttä seuruupätkää, Ekan ilme oli jälleen kiva, se oli toosi innokkaalla päällä.
Loppu aika otettiinkin taas patukan repimistä mikä oli aika hurjaa, tuo repi iihan hulluna, toi vasten patukkaa ja palloakin riuhdottiin taas, vihdoin se alkaa aktiiviseksi.
Mentiin vielä tekemään esineruutu.
Eka etti esineitä hyvin, se haisto reilu 2metrin päästä useat esineet ja löysi nopeasti. Vauhdissa taas ei ollut oikein kehuttavaa, ravaili sinne tänne mun kanssa.
Yksi lähetys otettiin mutta me unohdettiin yksi lelu siitä suoralta noin kolmen metrin päähän ja kun lähetin, tytön nenä oli mahtavasti auki ja se nappasikin sen, iiihan huippu!! Lähetin vielä suoralle minne lähdin vähän mukaan, lähti hyvällä vauhdilla suoraan uppoamaan ja löysi matkalta.
Heitto vielä ja lähdettiin pois.
Ihan illalla käytiin vielä HSKHlla ottamassa vaan leikkiä, ihan huippu leikki taas ja ei muuta siihen kun vähän haukutusta. Pallo ja patukka oli taas kivoja, oli tosi aktiivinen ja repi hyvin.

Tallottiin vielä reilu 200metrin jälki, missä oli kolme käännöstä, joka toisella askeleella (oli pitkiä) oli nameja paitsi yhteen kohtaan tein muutamien askelien tyhjän.
Eka lähti tosi innokkaasti jäljelle, sillä oli hyvä vauhti päällä mutta pari kertaa sai jarrutella kun meinasi juosta (mitähän ihmettä). Eteni tarkasti, kerran kävi jäljen ulkona, vähän takapää oli poissa jäljeltä muutaman kerran mutta korjas ite. Kaksi ekaa käännöstä oli toosi hyvät mutta vikalla ei meinannut kääntyä, jatko eteenpäin mutta palasi ja käänty.
Otin vielä tuon jälkeen ihan muutaman askeleen 'jäljen' missä oli kaksi namia, muuten askelia ja kyllähän se sitä eteni mutta aika rivakasti.

Torstaina Eka saikin viettää täysin leluttoman ja treenittömän päivän, käytiin me kumminkin mustavuoren suunnilla 6.5km lenkillä kera Ciran. Koirilla oli kivaa ja loppua kohden oli niin väsyneitä piskejä että hepoillekkaan ei tallilla haukuttu vaan katottiin varautuneina läheltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti