lauantai 25. lokakuuta 2014

Tottista, jälkeä, aksaa...

Lauantai pyörähti käyntiin kun lähdettiin HSKHlle katsomaan kisoja tyttöjen kanssa.
Cira sovitteli pomppia ja Eka odotteli nätisti, ostettiin myös sininen muovikoppa noitten myrkytyksien takia, ainoa kappale ja just passeli, hyvä tuuri. Hengailtiin vielä hetki katsomassa muiden ratoja, piti Ekan siinä vähän haukkua ja olla levottomasti mutta lopulta jaksoi vain makoilla.

Käytiin tekemässä Ekalle sänkkärille semmonen 90metrin jälki, kolmen askeleen välein nameja ja jälki oli täysin suora, vanhentua se ei oikein saanut kun inhottava pohja ja oli pieni kiire.
Eka lähti vetäen jäljelle, nokka pysyi maassa ja pysyttiin jäljellä mutta se juos jäljen läpi, ainoastaan jos nami osu nenän kohdalle se napattiin, ehkä kymmenen namia se otti muuten se vaan meni läpi, pidättelin aikalailla mutta eipä auttanut. Onneks pysy sentään jäljellä ja nokka kumminkin alhaalla, ei ihan maassa, ei selkeesti tykkää noista terävistä heinistä. Lopussa se huomas että meidän viereissellä tiellä juos koiria mutta ei se niitä kauaa katellut vaan jatkoi taas töitä.

Jäljen jälkeen katseltiin Ciran aksailua minkä jälkeen me kokeiltiin myös, ihan semmonen kaksi yksittäistä putkea, Eka veti taas täysillä, se niin rakastaa putkia. Sitten otettiin yksi pätkä niin että suoraputki ja yksi este, pienesti korkeutta, neiti vaan nyki kun odotteli mun käskyä, sitten se jo pinkas ihan täysillä ja loikkas super loikan täysin suorassa, vau, kyllä se vaan tykkää tuosta :)

Aksan jälkeen taas mentiin tottiskentälle missä otettiin heti Ekana, kauheesti sytyttelemättä seuruupätkä, Eka veti taas tosi hienosti ja innolla. Liikkeestä maahan otettiin kunnon vauhdista kaksi kertaa, kummallakin jäi vähän ilmaan josta meni maahan, hitaammasta vauhdista jämähti heti. Eteentuloa niin että juoksin takaperin koira edessä ja stoppi, tosi hieno, nopea, suora ja tiivis. Loppu aika me revittiinkin patukkaa ja palloa, eli lyhyt tuokio mutta erittäin hyvä, Eka oli taas tosi hyvässä vireessä ja mukana touhussa vaikka ohi kulki koiria.

Sitten me lähdettiinkin vain kävelemään ja jäähdyttelemään koiria, oli muuten toosi väsynyt lapsi tuon jälkeen!
Päivällä käytiin vielä Ciran ja Fannyn kanssa lenkillä meidän lähi metsässä, tytöillä näytti olevan kivaa pyörien missä milloinkin, oli myös pakko kokoajan kokeilla jäälle menoa, huoh.

9 kommenttia:

 1. Jos Ekalla on juoksut, sehän ei saisi oleilla hallissa kuin oman suoritusvuoronsa ajan housut jalassa, eli kisoissa ei saisi olla juoksuisen kanssa katsomassa. Kisatakaan ei agilityssa saa kuin kolmosissa juoksuisena, ettei häiritä muiden suorituksia. Turhaa häiriötä uroksille, hajuja jää halliin kuitenkin, kiva olisi kun kunnioittaisi etenkin niitä uroksen omistajia ja pitäisi menkkaisen koiransa muuten poissa hallista, etenkin kun se säännöissäkin lukee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, mä en oo tiennyt noita hallin sääntöjä mutta Eka on vuodon jo lopettanut mutta pöksyt oli varmuudeksi päällä, tosin haiseehan se silti, kauaa ei kyllä paikalla oltu mutta juu :)

   Poista
  2. Sama sääntö pätee muuten myös ulkokentillä. :)
   Meillä Seralla ekat juoksut kestivät joku 4 viikkoa, ja välissä oli vuodottomia päiviä. (Tai siis vähävuotoisia päiviä milloin toinen putsaa niin hyvin että ei näy missään vuotoja.) ja kohta jatkuivat normaalisti. Joten kantsii seurailla, ja muutenkin vuodottomat päivät on yleensä aikalailla niitä tärppejä. :) Saas nähä millon Riemu aloittaa...

   Poista
  3. Ulkokentällä kylläkin saa olla pöksyt päällä?
   Nyt ne on kylläkin suht loppu, ei vuoda, merkkaile eikä nuole enään juur ollenkaa itseään :)

   Poista
 2. Koirien juoksut kestää n. 3 viikkoa että se Ekan loppunut vuoto luult. tarkoittaa tärppipäiviä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa olla, en tiiä mutta voi ne myös olla loppunutkin kun ekat juoksut kyseessä :)

   Poista
  2. Kolme? :D Meillä ainaki 1-2... :)

   Poista
  3. Loppunut vuoto kyllä tarkoittaa yleensä tärppejä. Narttuhan tuoksuu 3-4 viikkoa juoksujen alkamisesta, joten tällöin ei suositella viemään halleihin ym. etteivät urokset häiriinny hajuista.

   Poista
  4. Jos vaikka googletat asian, niin kuusi ekaa hittiä pelkästään kertoo, että tyypillisin kestoaika on 3-4. Niin on myös kaikilla mun omilla nartuilla ollut (3 kpl, eri kokoisia, eri rotuisia).

   Poista