sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Tottista ja jälki

Sunnuntai sateessa käppäiltiin pellolle tallomaan jälkeä, Eka makasi vaatteet päällä reilu 11min nätisti. Lähdettiin tallomisen jälkeen HSKHn kentille.

Katottiin alkuun Ciram aksailuja josta me mentiin kentälle.
Otettiin magneetin avulla seuruuta, tykkäsin Ekan seuruusta kovasti, sen ilme oli kiva ja se teki innokkaasti, pidemmällä pätkällä se parantuu yleensä. PS mua häiritsee kun otan tuota remmiä väärään käteen, yleensä muistan pitää vasemmassa, nytkin se näyttää suht kireeltä vaikkei vaikuta koiran liikkumiseen tms mitenkään. Kaksi eteentuloa, eka oli suora muttei niin tiivis mitä halusin, toinen oli oikein tiivis sitten. Kaks liikkeestä maahan menoa, ensimmäisellä vähän taas junnas että maha pysyi ilmassa mutta laski sitten, toinen meti heti hienosti alas. Liiikkeestä istuminenkin oli oikein nopea. Loppuun otettiin kaksi esteen hyppyä, Eka hyppää oikein kivasti mutta ei sitä oikein voi vielä sanoa kun sitä ei ookkaan treenattu kun vieressä juosten.

Eka leikki tosi kivasti, palloa oli taas kiva repi, se näytti ihan sialta edestä päin kun repi verkosta. Tyynykin oli taas ihana, repi voimalla ja piti hyvin, vaikka ite en ollut kovin fiiliksessä mukana, tuntu oma olo kauheen säheltämiseltä, ei leikitty kauheesti nyt, treeni jätettiin haukutukseen ja lelun jahtaukseen.
Jälki oli saanut vanhentua semmosen 45min, namia kolmen askeleen välein, kaksi käännöstä ja pituutta semmonen 170m.
Eka lähti innolla jäljelle, kerran se meinasi pyörähtää mihin puuttuin ja Eka ihmetteli sitä hetken, jatkoi kumminkin hyvin, jopa tarkemmin. Ensimmäinen käännös oli hyvä, toinen oli tosi hieno mutten mä luottanut koiraan ja yritin ettiä käännös kohtaa, Eka taas veti pidemmälle ja kyllä se löyty heti, ärsyttää että aloin sählätä niin. Muuten oikein kiva jälki vaikka sää ei ollut niin kiva.
Illalla vielä käytiin futiskentällä tottistelemassa myös.
Eka aloitti eteenlähetyksellä, neljä palkallista ja yksi käsky. Lähti ihan kivasti, ei hahmottanut aina kunnolla lelua mutta juos kumminkin, käskystä meni kivasti maahan ja siitä taas tykkinä toiselle lelulle. Yksi eteentulo, suora ja tiivis heti. Yksi liikkeestä seis, istuminen ja maahan meno, kaikissa se meni heti ja nopeasti miten piti, jämähti hyvin seisomisessakin. Sivulletulossa otettiin eteenpäin kulkemista, pari käännöstä, käännökset oli hyviä mutta suoraan menossa tuolle tuli joku ihmeen aivopieru että kun mennään siihen niin pitäis mennä maahan, siis muutaman kerran teki niin ja aina sai antaa palautetta eikä silti mitään, otin sitten pari käännöstä josta kauheet kehut ja sit eteenpäinkin onnistui hienosti. Mistähän tuommonen johtu kun niiin harvoin tehdään tuosta maahan menoja? Kaksi hiiienoa ja innokasta lyhyttä seuruuta. Otettiin vielä semmosta mitä kattelin justiin jonkun blogista että ensin pallolla vähän leikkiä, sitten jotenkin että pallo koiran pään päällä ja kun sitä tuijottaa ns innokkaasti niin palkka, tehtiin tuota ja menin aina Ekan viereen ja sivulla tuijotti hienosti, oikein himokkaasti se sitä toljotti mistä aina palkka.

Leikki meni ihan ssuper kivasti, patukkaa repi ravistellen ja pallossa roikuttiin innoissaan, oli vähän kade kun muutkin leikki :p

Otettiin me myös kepeillä merkkausta, Eka sai ettiä kepit tuolta kentältä ja merkkailla, kyllähän se merkkas hienosti joo mutta oli vähän hakusessa mitä sieltä haetaan mutta kyllä se nopeasti sen tajusikin.

Kotipihalla otin vielä Ekan kiihdytystä, haukuttelin, potkin ja vierittelin palloja niin että itse nappasin ne mahdollisimman nopeasti, ihan muutama hyvä repiminen ja leikkiä ihan hetki, jäi ainakin neidille päähän että tahtootahtoo leluja :)

Ja taas ihan kauheasti kaikkea tottistelua ja toka treeni oli turhan pitkä vaikkei se näkynyt, huomenna pidetään pari nopeaa leikkiä niin että vire jää varmasti päälle!!!
Kärsikää laadusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti