sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Tottista ja esineitä

Taas me touhuttiin heti aamusta ja nähtiin shelttipoikia.

Käytiin ensin tottistelemassa kentällä. 
Me Ekan kanssa otettiin taas seuruuta, oli taas muistamista mutta mä muistin, pidin pään oikein, palkkasin oikein ja muistin palkara vaan hyvässä kohdassa. Alotettiin aina heitsaten, lyhyitä pätkiä ja Eka veti tosi hienosti, vähän se keuli ja palkkaa lens. Ekan fiilis oli tosi nasta! Otettiin leikistä seis ja Eka jäi hyvin, jatkoin itse matkaa mistä luoksari, tuli täysillä, vähän tuli päin mutta jäi hienosti eteen. 

Loppu leikkinä Eka sai juosta hakemaan leluja, vähän repiä ja kannella tyynyä. Oli taas niin hauskaa!
Tottistiksista siirryttiin esineisiin.
Tallottiin Ekalle pieni ruutu mihin keskelle noin viiteen metriin jätettiin lelu. 
Eka haettiin autosta ja lähetin sen, kakara lähti ihan täysillä ja nosti esineen heti, mutta lähti vähän eteenpäin lelun kanssa, tiputti ja nosti uudelleen, selkeesti luuli ettei tätä kuulu ottaa mutta toi sitten hienosti muistutuksesta käteen.
Toinen esine vietiin Ekan nähden noin 35metriin, ei nähny mihin esine tiputettiin kumminkaan. Lähti tosi hienosti, ihan minimaalisesti kierteli mutta eteni syvälle josta nappas hajun ja toi esineen täysillä mulle. Huippu! :)

2 kommenttia:

  1. Todella kiva postaus ja Eka näyttää tykkäävän esineiden hausta. Meidänkin pitäisi Kamun kanssa kokeilla, niin neuvoisitko kommenttissa/tekisitkö sellaisen postauksen, jossa kerrotaan mitä siinä pitää tehdä,mitä tarvii jne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis esineen haussa koiran pitäis löytää 50mx50m alueelta muutama esine, ihminen lähettää koiran ja koira juoksee etsimässä (esineet voi olla hanskoja, lompakkoja, purkkeja tms).
      Sen voi opettaa sienestämällä (teet ruudun mikä on täynnä leluja, meette koura remmissä sen kanssa ettimään niitä, kun koira ottaa ni leikkimistä ja jatkuu), sit suoria että koira näkee kun lelu viedään jonnekkin ja se lähetetään hakemaan se sinne ja niin edelleen :)

      Poista