tiistai 4. marraskuuta 2014

Tottistaaa

pienesti lavastettu ;)
Taas yhden lepopäivän jälkeen pienet iltatottikset yläkentällä.

Aloitettiin liikkeistä jäävillä, tajusin että ollaan niissä junnattu samassa kohtaa vaikka kurssilla ollaan pidemmälle viety mutta samanlailla silti jatkettu joten ehkä nyt eteenpäin siis. Ensin liikkeestä maahan, seuruussa se ei vielä onnaa joten otettiin niin että Eka on musta kauempana, kutsun ja vaan käsken maahan puolivälissä vauhdista. Se meni!! Maahan, nopeasti vaan käskystä!! Seuruusta liikkeestä seis, meni aika näppärästi, mun silmään se kyllä jäi heti mutta ääni oli korkeampi kun yleensä, apuja ei yhtään. Seuruusta myös liikkeestä istuminen, siinä hidastin ihan pikkuisen että varmistin että jää, menihän se näppärästi josta jatkoi itse matkaa. Yksi hiiiidas seuruu, meinas jäädä seisomaan mutta jatkoi mun kanssa hienosti, tätä pitää treenata kun se ei oo niin hauskaa. Eteentuloa alettu vaihtaa tänne käskyyn, tulee oikein näppärästi ja ihan normaalisti, suorassa ja tiiviisti. Nouto ihan vaan sen takia että halusin testata pelleileekö niinkuin viimeksi, laudan kanssa siis. Eipä pelleillyt, juos täysillä ja nappasi kapulan toosi hienosti mistä lähdettiin juoksemaan, eikä irrottanut ennen kiitos käskyä ilman eteentuontiakaan. Testasin myös ihan huvin vuoksi tajuaako se mitä hyppy meinaa, sitä kun lenkeillä oksien yli mentäessä myös käytetty. Otettiin siis semmosta 30cm aitaa, se hyppäsi ihan vaan käskystä toiselle puolelle kolme kertaa, ihan huippu tyyppi! Pitää siis muistaa ettei liikaa ota sitä että palkka esteen toisella puolella vaan välillä ihan vaan käskystä ettei junnailla vaikka toinen 'osaa'. Yksi lennosta normaali lyhyt suora seuruu, Eka oli tosi innokkaasti mukana jälleen. Paikka istuen, kaveri heitti pallon ja huus hae, vierestä käveli koira. Pari kertaa meinas lähteä (en kattonut koiraa) mutta sit helpostettiin että olin lähempänä, vähän nykäs muttei lähtenyt, sitten kaks kertaa menin kauemmas ja eipä se siitä lähtenyt.

Leikissä toimi palkkana tuo isompi tyyny, se on Ekan mielestä vaan niin aarre kun vaan voi olla, se juos sen kanssa kenttää pitkin mitä normaalisti ei tuollain tee, ei olis ollu niin halukas tuomaan mullekkaan. Kanto tosi ylpeänä ja piti suussa paikoillaankin kokoajan, mikä otus! :D Repi se sitä hulluna ja otekkin piti kokoajan, kaverinkin kanssa se leikki eikä mitään ongelmaa.

8 kommenttia:

  1. Huuu onks tuo kahvapanta? Tahtoo, mistä hankittu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tooi, tosi kätevä! Tuo on murren murkinasta :)

      Poista
  2. Treenaatko aina jääviä liikkeitä niin, että teet kaikkia samalla kertaa? Mä itse ihan treenatessa liikkeitä otan vaan yhtenä päivänä yhtä niistä (seuruusta istumista nyt ei olla vielä ees harjoiteltu koskaan) eli joko liikkeestä maahanmenoa tai seisomista. Kisanomaisessa sitten ollaan voitu tehdä niitä samana päivänä kun on luoksari välissä. Ainakin mulla kasvattaja kehoitti treenaamaan vaan toista samana päivänä ja tehdä niillä tiettyä kuuria, esim. 4pv liikkeestä maahan ja seuraavat 4pv liikkeestä seisomista etc. Ja tämä siis vaan jos tuntuu, että pääsisi helpommin niissä eteenpäin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kun en viitti kauheesti vielä hinkuttaa mitään liikkeitä, haluun et tuo alkaa oppimaan ylläpitää virettä niin parempi tehä aina kaksi vaikka liikkeestä maahan ja yhden istumiset-seisomiset, jos niitä tekisin enemmän niin tehtäis vaan yhtä. :)

      Poista
  3. Miks te reenaatte näin tiheään tahtiin tottista?:) eikö koirasi kyllästy..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää en kestä jos tää päteminen alkaa taas :D
      Treenataan satunnaisesti liikkeitä, välillä vaan leikkiä. Meidän treenit on ihan super lyhyitä, yhteensä aina ihan maxmax 10min ja sekin tauotettuna että fiilis on korkeella.
      Miksi se kyllästyisi? Me treenaillaan erillailla, koiralla on kivaa jne?

      Poista
    2. En mä mitään päde :) On ihan tieteellisesti todistettu, että koira tarttee myös niitä vapaa pöiviä, myös nuori koira ;) Kuulostaa hyvältä jos tilanne todella on tuo :) Koira tarttee monipuolista tekemistä, mutta myös lepoa. Liialla omalla innokuudella pilaat vain koiran innokkuuden. Koira tekee myös paremmin jos se saa välillä hauduteltua aisoita.

      Poista
    3. Kultapieni, ehkä minä tuon asian tiedän :D Sä et taida kovin aktiivisesti mun blogia lukea kun viimeksi maanantai oli täys lepopäivä, viime viikollakin oli kolme täyttä lepopäivää...
      Mä ymmärtäisin paremmin sun pointin jos treenaisin himotreenejä joka päivä, mutta kukin tyylillään ;)

      Poista